Kaj pomaga pri komarjevih pikih? Kako očistim žar? Tukaj je nekaj praktičnih rešitev za vsa področja.

1 Zmečkan plastični namizni prt

Če boste prt segreli s sušilnikom za lase, bodo vse neprijetne gube izginile same od sebe.

2 Ko se blond barva v bazenu obarva zeleno

Blond lasje lahko pri stiku s klorirano vodo dobijo zelen odtenek – povzročijo jih bakreni ioni v sredstvu proti algam. Torej si pred kopanjem raje nadenite plavalno kapo. Se je nesreča že zgodila? Lase umijte z mešanico treh aspirinov in vode.

3 Drseča vrtna lestev

Mmmmh, na drevesu visijo sveži sadeži … Toda ko prislonimo lestev ob drevesno deblo, se pogosto pogrezne v tla. Za stabilno oporo: pod lestev namestite stare športne copate.

4 Sivi okenski okvirji

So vaši beli okenski okvirji odeti s sivkasto tančico? Poskusite s sredstvom proti madežem, ki ga malo kanite v vodo za čiščenje.

4 Popolnoma zlepljena rešetka za peko na žaru

Umazana, zaskorjena rešetka se očisti z mokrim časopisnim papirjem: vanj dobro zavijte ohlajeno rešetko in jo potopite v večjo količino vode. Naslednje jutro jo samo obrišite.

6 Orhideje, ki ne cvetijo

Na okensko polico, tik poleg cvetličnega lonca, položite zrelo jabolko. Plini zorenja sadeža bodo vašo orhidejo spodbudili k cvetenju. Ko se pokažejo prvi cvetovi, odstranite jabolko.

7 Košnja mokre trave…

…. ne uspe in celo pokvari kosilnico? Ne! Rezilo namažite z rastlinskim oljem in nepokošena ne bo ostala niti ena bilka.

8 Odlomljeni cvetovi

In spet je steblo prekratko za vašo vazo? Cvet položite v lepo skodelico z vodo in poskrbite za čudovito dekoracijo.

9 Suhe cvetove marjetic …

… je vedno treba odrezati hkrati. Rastlina nato vso svojo moč uporabi za tvorjenje novih cvetov (velja tudi za pelargonije!)

10 Golobi na balkonu

Oborožite se s posebno napravo, ki oddaja tonske signale, ki pa jih ljudje ne zaznamo. Ceneje gre z milom: z njim natrite teren – golobi ne marajo vonja mila, poleg vsega pa jim bo še drselo.

11 Ostanki svečk

Ostanke svečk denite v star lonec in maso segrejte. Nato jo prelijte v (najbolje okrogle) modelčke za ledene kocke. Vanje vstavite stenj, počakajte, da se posušijo, in jih nato vzemite ven. In plavajoče svečke za naslednjo zabavo so že pripravljene!

12 Zatikajoča se zavesa

Ko v stanovanje sije močno sonce, zavese poskrbijo za hlad v prostoru. Toda lesene letve za zavese hitro postanejo brez leska in tudi obročki ne drsijo tako dobro kot nekoč. Letev zato natrite z malce polirnega sredstva za pohištvo.

13 Vroč volan

Če parkirate na soncu, čez avtomobilski volan položite brisačo.

14 Mravljična nadloga

Na pot, po kateri stopajo mravlje, in na njihovo gnezdo nasujte pecilni prašek – to bo zagotovo pomorilo živalce, in to brez strupa.

15 Potni robovi

Vam ob vročini ne pomaga niti dezodorant? Kupite si posebne blazinice za pod pazduho. Enostavno jih nalepite v majico ali bluzo in končano!

16 Čajne lučke

Ste že kdaj poskušali položiti čajno lučko v kozarec in ste si pri tem opekli prste? Aluminijasto posodico čajne lučke primite s konicami večjih škarij in jo položite v kozarec.

17 Trdne žarnice

Se zunanjih žarnic ne da več potegniti iz držal? Pomagajo le klešče, potrpljenje in izostren čut. Namig: navojni vitel namažite z vazelinom. Naslednja menjava žarnice bo že lažja.

18 Rastlinojede muhe

V kuhinjo postavite kozarec jabolčnega soka, ki ste mu dodali malce kisa in sredstva za pomivanje. V nekaj dneh bodo v njem plavale rastlinojede muhe.

19 Neprijeten vonj balerink

Poleti nihče ne nosi rad nogavic – ob vročini pa se seveda noge znojijo in izločajo neprijetne vonje. Pomagajte si s posebnim dezodorantom ali pudrom za noge. Od časa do časa tudi prezračite notranji podplat.

20 Zlomljena šminka

Mesto preloma segrejte z vžigalnikom, nato koščka stisnite skupaj. Zavito šminko brez pokrovčka postavite v hladilnik. Po eni uri bo že trdna in 'zakitana'.

21 Mlačni napitki

Za vse, ki nimajo hladilne torbe: termovke lahko poleg ohranjanja vročih napitkov uporabite tudi za hlajenje.

22 Mozoljčki po britju

Najbolje se je briti pod vodo, tako da ležite v kopalni kadi – koža je takrat lepo mehka. Tudi dobro: pena za britje in pomirjevalna krema za po britju.

23 Zmečkano nagubano krilo

Gube vašega poletnega krila pripnite z bucikami. Likanje bo nadvse lahko!

24 Piki komarjev

Na mesto pika položite sveže odrezano polovico čebule. To bo pohladilo pik in ublažilo srbenje.

25 Trajnost sadja

Sveže sadje bo najdlje ohranilo svežino, če boste neoprano in ločeno po sortah razporedili po plastičnih vrečkah in te shranili v predalu za zelenjavo v vašem hladilniku.

26 Mehurčki na stopalih

Stopala redno mažite s kremami. Koža bo tako mehka in elastična. Pomagate si lahko tudi s posebnimi obliži za mehurčke.