Ta teden bo med 9. in 13. uro v središču Ljubljane postavljena diabetes INFO točka z brezplačnimi meritvami sladkorja v krvi.

Posebno vabilo velja jutri - za svetovni dan diabetesa - ko se bo dogajalo največ.

Diabetes INFO točka bo v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana postavljena kot eden vrhuncev letošnje nacionalne kampanje za omejevanje individualnega in družbenega bremena diabetesa Bodi odličnjak!, ki v Sloveniji poteka že od leta 2012. 

Kampanja  je izrazito preventivna, saj je njen osnovni cilj preprečevanje diabetesa, zato je usmerjena v težje dosegljive ciljne skupine in poteka na področju cele Slovenije. Vrh doseže vsako leto pred svetovnim dnem diabetesa 14. novembra. V letu 2017 so postavili v središče kampanje opozarjanje na pasti diabetesa na katere opozarjajjo s sloganom "ODKRIJMO PASTI DIABETESA"

Na diabetes INFO točki kampanje Bodi odličnjak bo Zavod Diabetes omogočil brezplačne meritve sladkorja za vse meščanke in meščane in tudi turiste, pripravljenih imajo tudi več kot 5.000 izvodov strokovne publikacije Diabetes, ki zajema tako najpomembnejše teme preteklega leta kot prihajajoče novosti na področju zdravljenja in preprečevanja diabetesa. Na voljo bo še veliko ostalega izobraževalnega gradiva o diabetesu, izvajali pa bomo tudi svetovanja o diabetesu in zdravi prehrani.

Diabetes je letos tudi tema družbeno odgovornega natečaja Plaktivat, ki vsako leto področju, ki si zasluži posebno pozornost nameni družba TAM-TAM plakatna mesta po celi Sloveniji, na katerih se predstavi zmagovalec natečaja. Lansko leto je bil tako natečaj izveden za Olimpijski komite Slovenije, leto prej za Gasilsko zvezo Slovenije, za letošnjo temo pa Zavod Diabetes. Zmagovalca natečaja bodo letos s pomočjo Gojmirja Lešnjaka Gojca, tudi ambasadorja kampanje Bodi odličnjak!, predstavili prav na svetovni dan diabetesa, v torek 14.11., ob 12. uri.