Star papir je mnogo več kot samo odpadek, saj z njim lahko pomagate živalim, pravijo pri Društvu za zaščito živali Ljubljana. To soboto, 3. 10., organizirajo že šestnajsto akcijo zbiranja starega papirja, ves izkupiček pa bodo namenili živalim, ki potrebujejo pomoč.

Prostovoljci društva vas med 8. in 18. uro pričakujejo pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani, kamor lahko prinesete svoj kupček starega papirja, ob tem pa se še informirate o delovanju društva in zaščiti živali, ter si izberete izdelke na njihovi dobrodelni stojnici.

Rezultati so spodbudni, saj jim je v preteklih akcijah uspelo zbrati tudi več kot 20 ton papirja naenkrat.

Nekateri pripeljejo poln avtomobil, drugi samo kupček ali dva, vsakega prispevka pa so veseli, pove zakonita zastopnica društva Maša Cerjak Kastelic. "Mnogi, ki nas obiščejo, so že stari znanci, veseli pa smo, da vsakič vidimo tudi nove obraze. Društvo z različnimi projekti ozavešča javnost o pomembnosti zaščite živali in takšne akcije so potrditev, da gremo v pravo smer."

Društvo za zaščito živali Ljubljana je v akcijo vključilo tudi projekt TNR Team Slovenia, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno pomoč nikogaršnjim živalim na Kosovu. Del zbranih sredstev bo namenjen njihovemu delu, poleg papirja pa lahko prinesete tudi hrano, odeje in druge potrebščine, ki jih te živali potrebujejo.

Akcija zbiranja papirja, ki se odvija dvakrat na leto, je eden od projektov društva, ki obstaja že od leta 1999.

V času praznikov pripravljajo odmevno akcijo "Petarde? Ne, hvala." V društvu deluje tudi skupina, ki ozavešča javnost o testiranju na živalih, člani izobražujejo najmlajše o skrbi za živali, v oktobru pa organizirajo tudi dvodnevno izobraževanje Zaščita in dobrobit živali. V društvo se lahko včlanite kot aktivni član ali podpornik, pomagate z donacijo, namenitvijo dela dohodnine ali posvojitvijo na daljavo.

Več informacij najdete na www.dzzz.si