Podjetje RWE je na dogodku Koš za dober namen, ki ga je to soboto skupaj s partnerji organiziralo v Ljubljani, predalo donacijo Centru IRIS – Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne. Na športno-dobrodelnem dogodku, ki je potekal na Novem trgu, so se na turnirju košarke 3x3 pomerili mladi košarkarji, v metanju na koš za dober namen pa so se lahko preizkusili tudi mimoidoči in tako sami sodelovali pri zbiranju donatorskih sredstev.

»Z dogodkom Koš za dober namen smo že drugo leto povezali šport, podporo mladim košarkarskim talentom in dobrodelnost. Prvo tovrstno prireditev smo lani uspešno organizirali v Mariboru, letos pa smo se odločili, da jo pripeljemo še v Ljubljano in Centru IRIS pomagamo izboljšati pogoje za učenje mladih z okvarami vida,« je povedal Nikola Krečar, direktor podjetja RWE Ljubljana.

Koš za dober namen

1000 košev za dober namen

Kot se za s košarko obarvan dogodek spodobi, so se obiskovalci prireditve lahko preizkusili v metanju na koš in tako sodelovali pri zbiranju donatorskih sredstev, saj je RWE vsak zadetek nagradil z donacijo. Zbrana sredstva v višini 5000 evrov bodo pri Centru IRIS, edini nacionalni izobraževalni instituciji pri nas, ki izvaja vzgojno-izobraževalne programe za slepe in slabovidne otroke in mladostnike od predšolskega obdobja do zaključka srednje šole, namenili za izboljšanje pogojev za usposabljanje in učenje otrok in mladostnikov z okvarami vida s sodobnimi rešitvami LED.

Koš za dober namen

Slepi in slabovidni otroci namreč potrebujejo za delo njim prilagojeno osvetlitev prostora, saj zaznavajo in spoznavajo svet okoli sebe drugače ter so dodatno občutljivi na šibko, pa tudi premočno svetlobo. Razsvetljava lahko, med drugim, pomembno vpliva na razpoznavanje črk in številk ter slikovnega gradiva, s tem pa tudi na uspešnost učnega procesa in posledično na aktivno vključevanje slepih in slabovidnih v družbo.

Mladi košarkarji na treninge z novim vozilom

RWE že od lanskega dogodka Koš za dober namen odlično sodeluje tudi s Košarkarsko šolo Sani Bečirović. Ob zaključku tokratne prireditve je RWE Saniju Bečiroviću, enemu najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, predal ključe novega kombija za varen in zanesljiv prevoz mladih košarkarjev na treninge in druge športne dogodke. 

Koš za dober namen

Dobrodelno-športni projekt Koš za dober namen je organiziralo podjetje RWE skupaj s partnerji – z medijsko hišo Media24, radiem Aktual, s Košarkarsko šolo Sani Bečirović in Košarkarsko zvezo Slovenije.