Slovensko podjetje je kraljevi družini podarilo odejico iz organskega bombaža.

Pletilstvo Jakopina je v sodelovanju s slovenskim start-up podjetjem Eurosender na britanski dvor poslalo posebno odejico za novorojenega princa Louisa. Ob praznovanju prvega meseca rojstva je tretji otrok princa Williama in vojvodine Catherine prejel odejico iz 100-odstotnega organskega bombaža, okrašeno z imenom kraljevega novorojenčka.

»Koža je naš največji organ, ki tudi diha, zato ni vseeno, kaj damo nanjo. Odejica, ki smo jo podarili kraljevi družini, pa je še posebej prijazna do občutljive dojenčkove kože,« pravijo v kranjskem podjetju.

Pletilstvo Jakopina ima z britanskim dvorom sicer skupnega več kot zgolj skrb za male bose nogice. Podjetje je bilo namreč ustanovljeno leta 1926, kar sovpada z letom rojstva trenutne kraljice Elizabete II.

»Brez prekinitve delujemo že 92 let, trenutno pa je v podjetju četrti delovni rod – podobno kot je na dvoru že četrta generacija kraljeve družine kraljice Elizabete II. Zato smo se odločili simbolično obdariti novorojenega pravnuka kraljice s posebnim in zdravju prijaznim darilom,« so še dejali.

odejica

Pletilstvo Jakopina je pošiljko v London poslalo v sodelovanju s slovenskim tehnološkim podjetjem Eurosender. To podjetje namreč razvija spletno platformo za pošiljanje paketov.

Povsem možno je sicer, da bodo pri Pletilstvu Jakopina lahko že kmalu ponovno naslovili podobno pošiljko za dostavo v Kensingtonsko palačo, kjer domujejo vnuki in pravnuki kraljice. Princ Harry in ameriška igralka Meghan Markle bosta to soboto namreč stopila pred oltar; in če sklepamo po preteklih izkušnjah kraljeve družine, skoku v zakonski jarem hitro sledi tudi prvi otroški smeh. William in Kate sta se, denimo, poročila leta 2011, princ Charles in princesa Diana 1981, oboji pa so zibali že naslednje leto.

Foto: Mateja Šmejic