Kako očistimo svojo osebnost in jo vzdržujemo

Higiena pomeni, da se ravnamo tako, da se čistimo, peremo, smo snažni in posledično zdravi. No, prosto po meni. Vsako jutro in zvečer si operemo zobe, se stuširamo, zamenjamo perilo in z raznimi mažami negujemo kožo. Vsakodnevna osebna higiena postane ritual in navada, ki se je skorajda ne zavedamo več. Zdi se nam samoumevna. Tisti, ki se ne umiva redno, se nam zdi, da je že kar pacek ali pa lenoba.

Kar mislimo, to smo ali kako negativne misli obremenjujejo naše življenje

Ali če obrnem pomen naslova: to, kako razmišljamo in sprejemamo lekcije življenja, kako smo opremljeni za soočanje z lastnimi bolečinskimi točkami in kako se upamo boriti za svoje najvišje dobro, nas oblikuje na način, da se nam točno to na takšen ali drugačen način tudi res dogaja.

Zlomljeno srce vas lahko ubije. Dobesedno!

Ja, zlomljeno srce boli. Gledam mlado žensko pred sabo. Vse življenje je še pred njo, a ona skozi debele solze pove, da ga ni več. Njega. In brez njega ji ni do življenja. Vsi njeni gradovi v oblakih so podrti, razriti in minirani.

Zakaj so nekatere sedanje partnerice ljubosumne na bivše soproge?

Ja, prav ste prebrali. Pojav je kar pogost, zato bom danes o njem bolj poglobljeno razmišljala. Čudna so pota človekove ljubosumnosti in odločitve so včasih prenagljene.

Samo tako boste primerno poskrbeli za varnost svojih otrok

Ja, dejstvo je, da se je začel pouk na osnovnih in srednjih šolah. Mrgoli avtov s šolarji na zadnjih sedežih, ki se bodo ustavljali v bližinah šol. Opazujem nekatere starše, kako izjemno neodgovorno se vedejo, ko svojih otrok ne posadijo v otroški sedež in varno pripnejo, temveč otročki skačejo po zadnji klopi, se presedajo, odpirajo okno in mahajo, le na miru niso.

Kaj sploh pomeni 'prava ljubezen'?

Pretekli vikend sem poročila prijateljico in njenega partnerja, ki je vmes postal tudi moj prijatelj. Želela sta, da ju v večno zvestobo in ljubezen povežem prav jaz. Pred tem sem jima povsem resno zabičala, da kar jaz povežem, bo moralo ostati v ljubezni povezano vse življenje. Sta se oba strinjala.

Kregajte se konstruktivno in dopustite, da ima sogovornik drugačno mnenje

Se še spomnimo matere našega literata Cankarja? Kako je s svojo pasivno agresivnostjo povzročala kreativnemu sinu občutek krivde, kar je lepo popisal v svoji Skodelici kave?

Vzorci vedenja s slovenskega podeželja

Sem urbano dekle, rojena v mestu in živim v mestu. Mami je sicer s štajerskega podeželja in to žlahto imam zelo rada. Občudujem jih, kako lepo gospodarijo z velikim gruntom, kako živijo v ljubezni in slogi, so vedno nasmejani in navihani, zato se grem z veseljem občasno pogret z njihovo ljubeznijo, ko te sprejmejo odprtih rok. Seveda vedno zavijem tudi v štalo h kravicah in teličkom, pozdravim pujske in poiščem topla jajčka. Uživancija.

Samodestrukcija skozi odvisnost in zanikanje

Sicer verjetno bolj poznate besedo avtodestrukcija, tokrat pa več o tem, kako se mi vsi po malem uničujemo tako ali drugače. To je takrat, ko sami sebe uničujemo oziroma ogrožamo, lahko tudi v taki meri, da je na kocki naše lastno življenje. In to delamo običajno namerno in še uživamo ob tem, večinoma v neki od vrst odvisnosti, iz katerih težko zlezemo.

Kako ukrotiti trmastega otroka?

Otroci gredo v obdobju med drugim in petim letom starosti skozi, sama temu pravim, prvo pubertetico. Upirajo se, nočejo prati zobkov, nočejo obleči rdečega krilca in žabic, hočejo kar naprej, da jim ob vsakem obisku trgovine kupimo priboljške, nočejo pozdraviti sosede, četudi so to pred nekaj meseci že znali. Kot sami starši kratkohlačnikov dobro veste, je primerov celo morje.

Seks: Kako si pomagati pri prezgodnjem izlivu?

Lotimo se malce raziskovanja vzroka, zakaj je toliko žensk v najlepših letih spolno nepotešenih, nezadovoljenih. O tej veliki težavi namreč pogosto poslušam pare, ki pridejo k meni v Svetovalnico povprašat, kaj lahko naredijo, ker jima je zaradi te, na videz ne zelo pomembne težave, začel škripati tudi celoten partnerski odnos.

Ali sploh še znamo sodelovati in si pomagati?

Danes bi rada poudarila to, da ne znamo več sodelovati in delati za skupno dobro. Se sliši čudno, ne? Kaj sploh naj bi bilo skupno dobro, se verjetno sprašujete.

Kako se obvarovati pred ljudmi, ki vam pijejo energijo?

Ob začetku (pre)dolgih temnih dni je navada, da se menimo tudi o bolj okultnih zadevščinah pa tudi o negovanju spomina na preminule svojce in druge, ki so nam bili pri srcu, pa so zdaj v nekih drugih dimenzijah in sferah.

Socializacijski trikotnik: šolarji, učitelji, starši

Trikotnik v smislu šolar, učitelji kot strokovni delavci, ki vodijo izobraževanje v šoli, ter starši je zelo pomemben dejavnik pri oblikovanju celovitega človeka, ki odraste iz šolarčka.

Kako ljudje delujemo na avtopilotu?

Samodejno delovanje je verjetni prevod naslova. Letala imajo avtopilote, ki po vnesenih koordinatah in navodilih krmarijo orjaške jeklene ptice po zraku. Kako pa mi delujemo na avtopilotu?

Vsak je lahko popoln!

Informacije, ki nas obkrožajo na vsakem koraku, od nas zahtevajo, da smo popolni. Ko odpremo kakršnokoli revijo, v nas skoči podoba prelepih deklet in žensk pa tudi moških, ki so v svoji retuširani natisnjeni podobi videti božansko in brez napak.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri