Intervju

Jožica in Ari sta ambasadorja nasmeha pri društvu za terapijo s pomočjo živali

Ambasadorji nasmeha so prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, ki obiskujejo uporabnike v domovih za ostarele, šolah, vrtcih in podobnih ustanovah z namenom polepšati dan in izvabiti nasmeh na obraz.

Nina Valič: Gledališče je prostor, kjer se naberemo ljudje, ki smo vsak na svoj način drugačni

Če članica ljubljanskega ansambla SNG Drama Nina Valič pozna literaturo Svetlane Makarovič, ker je z njo "gor rasla", se je ob pripravi na predstavo Prekleti kadilci, ko je s kolegi raziskovala in brala njene intervjuje, kar malo zaljubila vanjo in v njen način razmišljanja, še najbolj v njeno tankočutnost.

Madžarska vižla za aktivne ljudi

Ajda Jenkole nam je zaupala, kakšno je življenje z vižlo, saj je sprehajalka psa Finna.

V primerjavi z drugimi motnjami je avtizem eden od najtrših orehov za družine

Specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić, vodja in z Mestno občino Ljubljana soustanoviteljica Izobraževalnega centra Pika (IC PIKA),  v centru izobražuje strokovnjake iz vrtcev in šol za delo z otroki s posebnimi potrebami (OPP).

Aleksandra Grilc Tomažin: Pri receptih sledim načelu zanimivosti, enostavnosti in inovativnosti

Aleksandra Grilc Tomažin je lastnica in ustanoviteljica centra Ayatana iz Lesc, ki je z odprtjem v letu 2016 postal dom veganske in presne kuhinje in v katerem redno potekajo kulinarične delavnice in druga kulinarična izobraževanja.

Učenje bi moralo biti s.u.p.e.r., s-sproščeno, u-učinkovito, p-pos pešeno, e-enostavno in r-radovedno

Lea Čerin je univerzitetna diplomirana pedagoginja in mentorica za uspešno učenje oz. ILE Learning Coach v Rumeni hiški (www.rumenahiska.si), v kateri lahko otroci in starši poiščejo pomoč pri težavah z učenjem.

Vse skupaj se je začelo v newyorški kleti…

Ko je pred sedmimi leti pianist Scott Bradlee osnoval skupino Postmodern Jukebox, ni vedel, da se bo njegova ideja razvila v prav svetovno senzacijo. Stotine hitov, ki jih je skupina v tem času preobrazila s svojimi glasovi, pa je dobila milijone oboževalcev po celotni zemeljski obli.

Življenje z nemškim bokserjem: Prijatelj, ki je vedno na voljo za igro

Tanja Marentič Pirš je lastnica simpatične psičke Donne.

Vadba plesa ob drogu je primerna tudi za vse starosti in tipe postav

Tina Perko se je v ples ob drogu preprosto zaljubila, ko je prvič videla Marion Crampe, ikono plesa ob drogu, izvajati najrazličnejše elemente na drogu in jih med vrtenjem lahkotno povezovati v ples.

Andraž Lamut: Magister farmacije, študentski Prešernov nagrajenec, ki trenira za olimpijske igre v Tokiu

Andraž Lamut je gimnastičar, magister farmacije in mladi raziskovalec, h kateremu se lahko naročite na govorilne ure na katedri za farmacevtsko kemijo. .

Dr. Kenan Crnkić o 7 skrivnostih uspeha, ki ločijo zmagovalce od razočarancev!

Vas zanima, katere so skrivnosti uspeha? Razkriva vam jih dr. Kenan Crnkić, avtor regionalnih uspešnic o uspehu in sreči!

Dr. Sara Brezigar: Če imaš pri vodenju stvari urejene, potem nimaš posebnih težav pri motivaciji

"Motivacija je ključni del vodenja, njegov sestavni del. Po navadi je tako, da če imaš pri vodenju stvari urejene, potem nimaš večjih težav pri motivaciji."

Kaja Primorac: Zmeraj je šlo in gre še danes zgolj za enakost spolov in enake možnosti.

Kaja Primorac, direktorica in soustanoviteljica Inštituta za proučevanje enakosti spolov (IPES), ki je bil ustanovljen letos, 16. januarja, želi s skupino mladih prispevati k zavedanju o obstoju enakih možnosti za oba spola in da morata oba spola v vseh situacijah biti enako obravnavana.

Branka Bizjak Zabukovec: "Ne smemo se jemati preveč resno."

Branka Bizjak Zabukovec je strateginja za vsebinski marketing pri agenciji Futura DDB in predavateljica na programu Strokovnjak za digitalni marketing na Gea Collegeu.

Jelena Pirkmajer: Želim delati srečna oblačila, ki dajejo ljudem moč

Modni oblikovalki, lastnici in ustvarjalki blagovne znamke Cliché Jeleni Pirkmajer lahko čestitamo za skoraj 30 prepoznavnih let na modni sceni.

Igor Cesar trenira otroke s cerebralno paralizo

V zgornjem nadstropju čisto novega športnega centra Baza v Štepanjskem naselju v Ljubljani, v prijetni mali dvorani, ki jo skozi vrsto oken osvetljuje popoldansko sonce, profesor športne vzgoje in športni trener Igor Cesar spodbudno vodi nasmejano deklico v še eno, že zelo težko ponovitev vaje na žogi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri