Jogging
Zdravje

Kako si krajšati čas v obdobju koronavirusa

V današnji objavi na blogu se bo govorilo o aktivnostih in stvareh, ki nam lahko med lockdownom krajšajo čas, saj je večina športnih in kulturnih ustanov zaprtih, nam preostane, da se znajdemo sami in si na tak način popestrimo naš vsakdan. Predstavili vam bomo 7 zanimivih dejavnosti, ki vam bodo definitivno pomagale pri preživljanju dolgo trajajočih dnevov in noči

Reševanje matematičnih problemov

Se še spominjate dolgih popoldnevov in noči, ko ste morali vsakič po šoli reševati ogromne količine nalog? To so bili časi, ko so bili vaši možgani navajeni na matematično razmišljanje in so bili vsakemu problemu kos, zdaj pa lahko izkoristite in v primeru, da vam je dolgčas, resšite kakšen zahtevnejši primer iz vam priljubljenega področja matematike. To vam ne bo le vzelo nekaj časa, temveč boste s takšnim početjem krepili svoje mišljenje na matematičnem področju, kar vam lahko zelo koristi.

Risanje

Vsakdo je kot otrok risal, barval, čečkal in kracal, zakaj pa ne bi tega počeli še zdaj? Preizkusite se, zamislite si razne motive, bodite kreativno, saj vas bo to spravilo v dobro voljo in vam dalo zagon za naprej, še posebej zdaj, ko je vse tako turobno in negativno.

Telovadba, obisk narave

Vsaka vrsta rekreacije vam bo zagotovo koristila, bodisi zunaj na prostem ali pa doma. Pozitivnih učinkov rednega gibanja je zelo veliko, zato je pravilno, da se ga poslužujete. Ni obveza opravljati raznih zahtevnih vaj in napornih tekov, da vam bi hitreje minil čas, temveč je dovolj samo, da se malo sprostite in se sprehodite v naravi, raztegnete mišice in vaš um bo napolnjen s pozitivno energijo

Igre s parketom

Parketi so prvotno namenjeni za polaganje po tleh, saj je tlak, lahko pa ga uporabimo tudi za druge namene. Eden iz med teh je zelo preprost, predvsem pa zanimiv in zahteva veliko mero vztrajnosti. Parket lahko sestavljamo v različne oblike, vzorce ali pa iz njega gradimo stolpe, katere lahko sestavljajo različne vrste konstrukcije. Igranje s parketom je zabavno in nima meja, zato ga je vredno preizkusiti.

Igranje računalniških igric

Veliko ljudi meni, da je igranje računalniških igric zapravljanje časa, vendarle pa se za tem skriva veliko več. Res je, da lahko igranje iger pripelje do mere, ko ta vodi v zasvojenost, ampak ima tudi pozitivne lastnosti. V igrah se znajdemo v različnih situacijah, ki so večkrat zelo zapletene in zahtevajo uporabo uma, da jih rešimo, pri tem pa logično razmišljamo, ali pa se tehnično poglobimo in s tem razvijemo uspešno taktiko za dosego cilja.

Branje knjig, revij, člankov

V prostem času nam velikokrat ni do tega, da bi se odpravili na svež zrak ali opravljali druge aktivnosti, temveč potrebujemo mir zase in počitek. V takšnih primerih je najboljše, da v roke vzamemo knjigo, ki nam je pri srcu in pričnemo z branjem. Branje človeka sprošča, ob tem pa lahko izve tudi veliko koristnih informacij, še posebej ob prebiranju raznih člankov ali revij.

Gledanje filmov, oddaj ali poročil

V času poznih popoldnevov, ko smo brez energije, se večkrat namsetimo pred televizijo in pričnemo z gledanjem. Če si želimo pridobiti novo znanje, je najboljša možnost gledanje dokumentarnih filmov, katerih je na razpolago zelo veliko, v primeru, da si želimo le sproščeno uživati, pa si ogledamo film, katerega žanr je naš najljubši. Poleg filmov pa je naša možnost še gledanje raznih oddaj, resničnostnih šovov in pa poročil, pri katerih izvemo, kaj se je dogajalo tekom dneva in smo na tekočem.

Dodaj odgovor