Craft beer bottle label
Uncategorized

Kakovostne etikete za vaše izdelke

Bi potrebovali kakovostne etikete, ki bi jih lepili na svoje izdelke oziroma njihovo embalažo? Najbolje je v ta namen izdelati etikete po naročilu, ki bodo oblikovane natančno glede na vaše zahteve ter prilagojene točno temu, kar potrebujete. Pri tem imate na izbiro veliko različnih možnosti in variant, ki jih lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam.

Različne vrste in možnosti

Etikete običajno delimo glede na to, kakšni vrsti izdelkov so namenjeni oziroma na katerih področjih ali v katerih panogah se uporabljajo. V vsaki panogi je namreč treba upoštevati tudi določene specifične dejavnike, prav tako pa se v vsaki panogi oblikujejo kakovostni standardi, ki jih je treba upoštevati pri izvedbi. Etikete za pijače so tako precej drugačne kot etikete za kemično ali avtomobilsko industrijo, etikete, ki se uporabljajo v logistiki in pakiranju pa imajo spet precej drugačno zasnovo in videz.

Premišljeno načrtovanje etikete

Preden se odločite za to, kakšne etikete boste naročili, morate natančno in temeljito razmisliti:

  • za kakšen namen uporabe sploh potrebujete etikete,
  • na kakšne izdelke jih boste lepili,
  • kakšne oblike in kakšnih dimenzij morajo biti etikete,
  • kateri podatki morajo biti navedeni na njih,
  • kako obstojno mora biti lepilo,
  • različne druge podrobnosti.

Treba je razmisliti o vseh detajlih in premisliti o tem, kakšno obliko, material in lepilo uporabiti v ta namen, nato pa izbrati tudi najbolj primerno tehnologijo tiskanja. Pri tem danes tudi uporaba barv pri tisku ne predstavlja več nobenega problema in je tudi veliko bolj cenovno dosegljiva kot nekoč, hkrati pa je tudi sama tehnologija tiskanja zelo napredovala – zato je dandanes na razpolago ogromno različnih vrst tiska, pa tudi končni rezultat je veliko boljši.

Etikete je zagotovo vedno treba načrtovati čim bolj celovito, pri načrtovanju pa je pametno upoštevati primere dobre prakse drugih podjetij v isti panogi, s katerimi si lahko pomagate pri premisleku o tem, kakšne možnosti izvedbe bi bile najboljše v vašem primeru. Vedno pa je treba izhajati iz konkretnega izdelka, za katerega potrebujete etikete.

Naročite brezplačen vzorec etikete

Preden se odločite za določeno vrsto etikete, je pametno naročiti brezplačni vzorec. Tako boste najbolje videli, ali vam vzorec ustreza ali ne oziroma bi bilo na njem treba morda še kaj spremeniti. Na računalniku namreč včasih barve, pa tudi kakšni drugi detajli etikete izgledajo drugače kot po tem, ko so enkrat natisnjeni. Preden se odločite za tisk velike količine etiket, je zato gotovo priporočljivo njihovo ustreznost preveriti na vzorcu.

 

Dodaj odgovor