Dom in okolica

Koliko stane multi split klimatska naprava

SREDNJA CENA:

€1,500 – €8,500

Povprečni stroški vgradnje splitklimatske naprave znašajo od 1.700 do 8.500 €. Za povprečno dnevno sobo s kvadraturo 350 kvadratnih metrov bi na koncu stala približno 3.500 € za enoto + stroške namestitve. Stroški na sistem se bodo povečali glede na število sob, ki jih želite regulirati z ločenim sistemom.

Tukaj je izračun povprečnih stroškov split klimatskih naprav za samo enoto:

Posamezna enota split klimatske naprave stane približno 900 €.
Dve split klimatski napravi bi stali približno 1800 €.

Več o cenah: http://multisplitklima.si/

Kaj je split klimatska naprava?

Split klimatski sistem (znan tudi kot split klimatska naprava) deluje tako, da ima zunaj vašega doma kondenzator, ki črpa toploto in hladi s hladilnim sredstvom prek bakrenih cevi, ki vodijo do notranje klimatske enote, ki hladen zrak razdeli z ventilatorjem. Tako lahko učinkovito hladijo in ogrevajo vaš dom. Če pa živite na območju z zelo nizkimi temperaturami, vgradnja brezvodne klimatske naprave morda ne bo najboljša možnost za vgradnjo klimatske naprave. Če v hladnejših mesecih potrebujete večjo zmogljivost ogrevanja, lahko split split sistem vedno kombinirate tudi z novo pečjo.

Razlika med split in kanalsko klimatsko napravo

Glavna razlika med spliti split klimatskimi napravami in kanalskimi klimatskimi sistemi je, da kanalska klimatska naprava črpa ohlajen in ogret zrak v vaš dom skozi zračnike in kanale v stenah ali na podstrešju. Ker mora zrak pred ohlajanjem potovati skozi kanale, se del zraka izgubi v neklimatiziranih prostorih vašega doma. Zaradi tega je sistem na splošno manj učinkovit, kar lahko povzroči višje račune za komunalne storitve. Kanalska klimatska naprava lahko kljub temu zdrži veliko nižje temperature, vendar so stroški namestitve kanalske klimatske naprave običajno dražji.

Namestitev split klimatske naprave

Za namestitev split klimatske naprave je potreben certificiran monter, ki zagotovi, da so cevi, kabel, ventil in drenaža pravilno nameščeni in pravilno delujejo. Poiščite zanesljivo namestitev split klimatske naprave v vaši bližini s podjetjem Modernize.

Številne vrhunske blagovne znamke klimatskih naprav ponujajo tudi možnosti split klimatskih naprav za vaš dom.

Split klimatski sistem: Deljeni sistem ima tri glavne dele. Kompresor, ki je nameščen zunaj, notranji odvod zraka (zračni ročnik) in daljinski upravljalnik.

Kompresor in notranji odvod zraka sta lahko med seboj oddaljena do 50 metrov in še vedno delujeta pravilno.

Dodatni materiali, ki se uporabljajo za namestitev, vključujejo bakrene cevi, ki povezujejo zunanjo in notranjo enoto. V cevi se prenaša hladilno sredstvo, potrebno za delovanje sistema.

Potreben je tudi vodovodni priključek za odvajanje kondenzacije, ki se nabere v sistemu. Cev se lahko napelje v posredni odtok v hiši, kot je tisti, ki se uporablja za pralni stroj, ali pa se za preusmeritev kondenzata uporabi poseben odtok.

Multi split brezvodni klimatski sistem: Pri multi split sistemu se uporablja enaka oprema kot pri split sistemu, le da ima le en izhod za zrak. Večplastni sistemi imajo lahko do pet izhodov za zrak.

Za multi-split sistem je potrebnih več bakrenih cevi in ožičenja, saj je vsak izhod zraka neodvisno povezan s kompresorjem.

OCENJEVALNIK STROŠKOV

Koliko stane zamenjava klimatske naprave?
Povprečni stroški: 3.250 € – 12.586 €.

Kakšno velikost split klimatske naprave potrebujem?

Glede na velikost vašega doma ali prostorov, ki jih morate hladiti in ogrevati, boste želeli namestiti split enoto, ki ima zmogljivost za učinkovito upravljanje temperature vašega doma.
Mini Split oz. Split proti Multi Split AC

Mini split klimatske naprave in multi split klimatske naprave so popolnoma enake enote, ki uporabljajo toplotno črpalko za dovod in odvod toplote ter hladilno sredstvo za hlajenje dovedenega zraka. Vendar pa pri split klimatskih napravah zračni kolektorji v notranjosti, ki uravnavajo temperaturo potiskanega zraka, vsi potiskajo isti ohlajeni zrak in samo en termostat za krmiljenje vsakega prostora z enako izhodno temperaturo. Če namestite multi split klimatsko napravo, potem boste lahko imeli v vsaki sobi, v kateri je nameščena stenska enota brez kanalov, različne nastavitve temperature. Če razmišljate o zamenjavi celotnega sistema klimatske naprave, se boste želeli odločiti, ali so stroški nove klimatske naprave in peči v primerjavi z njo vredni naložbe.

Enopodročna in večpodročna namestitev

Število področij, ki jih bo vaš dom potreboval, je odvisno od njegove razporeditve, velikosti, količine dnevne uporabe in vašega proračuna. Kot je bilo obravnavano, obstajata dve vrsti split sistemov. Prvi je split klimatski sistem, ki je sestavljen iz enega kompresorja in enega izhoda klimatske naprave ter je namenjen hlajenju vašega doma z eno nastavljeno temperaturo. Po drugi strani ima večplastni področni klimatski sistem eno zunanjo enoto klimatske naprave, ki je povezana s kar petimi notranjimi split klimatskimi enotami, ki so pogosto nameščene na notranjih stenah in lahko vzdržujejo različne temperature za vsako neodvisno sobo in kombinacijo enot.

Dodaj odgovor