Kolumna

Kolumna iz javnega zdravstva: Bombonjere in kavice

Pred dnevi mi je padel v oči zapis na družbenem omrežju: “Jebemti, kam smo prišli, kafeje in bonboniere nosimo dohterjem samo zato, ker so zgolj opravili svoje delo, ker nas ne od... (lahko si mislite kaj) z nespoštovanjem in nezainteresiranostjo ter nas dejansko celo poslušajo.

Melita Kuhar (Svetovalnica): Ko je dovolj

Jedro mojega dela in svetovanja je pomoč in podpora parom, ki so zašli v temno in slepo ulico površne ali nikakršne komunikacije, rutinirane samoumevnosti, odsotnosti čustvene pa tudi telesne bližine.

Tinina kolumna: Gibanje, hrana in srečni odnosi (tečnoba odpade)

Kot pri večini stvari v življenju smo se ženske tudi pri skrbi za zdravje bolje izkazale kot moški.

Popolna finančna preobrazba: Ali se varčevanje sploh izplača?

Varčujemo lahko z marsičim, tudi z besedami, nam je na delavnici Popolne finančne preobrazbe povedal g. Sašo Zajec iz Alta Skladov.

Blanka Todori (kolumna): Ko postane dolgčas …

Veste, kako je takrat, ali vam je dolgčas popolna neznanka? 

Tinina kolumna: Za koga naj se bolj bojimo?

Trenutno se v ameriških medijih in na socialnih omrežjih kar vrstijo članki na temo, za koga naj starše bolj skrbi – za sinove ali hčerke.

Finančna preobrazba in Danica: Temelji zaščite se lahko hitro podrejo

Tokrat smo Danici, udeleženki Popolne finančne preobrazbe in njeni družini (z možem imata tri otroke), svetovali, kako si postaviti trdne finančne temelje in se zaščititi pred tveganji, ki so najpogostejša.

Tinina kolumna: Od reševanja polarnih medvedov do praznih rol toaletnega papirja

Saj veste, vsak teden v ponedeljek zjutraj, ko vsi jamrajo, zakaj je spet začetek novega tedna in kdaj bo že petek, se jaz za svojo zmerno razmetano službeno mizo trudim, da vam povem nekaj pametnega, da zapišem kakšno silno modrost ali da vsaj s približno 2000 znaki poskušam rešiti svet.

Melita Kuhar (Svetovalnica): Čarobna palčka

Tisti, ki ste bili že pri meni, verjetno veste, da kdaj v hecu rečem, da sicer imam čarobno palčko, ki bi v hipu uredila ali spremenila vaš partnerski odnos, a da je žal pokvarjena in da je treba za odnos resnično delati, ga negovati, zalivati, soustvarjati, da lahko potem raste, se razvija in nato osrečuje in zadovoljuje oba partnerja.

Biti zdravnik je resnično način življenja

Zdaj, ko sva po dobrih desetih urah mukotrpne polžje vožnje prispela na zasluženo dopustniško destinacijo, ki mimogrede ni nikjer drugje kot pri naših sosedih, se nama je utrnila misel, da bi lahko – kot že ničkoliko najinih kolegov – spisala kakšno občasno bolj ali manj zabavno kolumno, ki bi razkrila nič kaj pesniško življenje zdravniških parov.

Blanka Todori (kolumna): Dan brez slabih novic

Si upate teden dni živeti brez slabih novic, informacij in klepetov … 

Finančna preobrazba in Danica: Največji izziv so odhodki

V naši Popolni finančni preobrazbi nadaljujemo zgodbo Danice, ki je poročena že 20 let, z možem pa imata tri otroke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri