Če sem zadnjič govorila o enem tistih dni, ko bi najraje ves dan ostala v pižami, sem ga tokrat končno postavila na koledar in ob 13.00 spila svojo prvo kavo.

Ker taki dnevi pač morajo biti. Čeprav sem se zjutraj zbudila z glavobolom, kot bi prejšnji večer spila najmanj pet ‘kraft’ piv – mene pač hitro prime – sem zdaj že skoraj ‘v rožicah’. In kljub temu da sem imela za današnji dan velike načrte, kaj vse bom naredila, sem si zdaj samo dovolila biti. Čeprav mi je ta izraz že od nekdaj ‘mimo’.

Odprla sem vsa okna in vsa vrata, se v pižami in Anejevi majici zvalila na kavč, si skuhala kavo in čaj ter v roke vzela računalnik. Zadnje čase vsak večer preživim na YouTube in se zabavam s slovenskimi vlogerji iz vseh koncev Slovenije, vseh starosti in z najbolj raznolikim naborom tematik, ki si ga lahko zamislite, in tako sem začela tudi danes. Pa sem, ob vsej tej romantiki, pritisnila ‘pause’ na vlog Barbi in Matica – simpatičnega para iz Gorenjske in njunega psička Puhija – in odprla prazen list na računalniku.

Ker sem si ta teden že nasploh vzela bolj ‘v izi’, nekih strašnih zgodb s prevozov tokrat ne morem ponuditi, vam pa lahko povem, kako sem ta vikend že tretje leto zapored obiskala ustvarjalni sejem angleške televizijske voditeljice Kirstie Alsopp v Londonu. Kar mi je v resnici prav dobro delo. Odpravila sem se sama, si prenočišče poiskala pri upokojeni televizijski producentki v romantični opečnati hišici z belimi vrtnicami ob vhodu in vsem tem, in dva dni preživela na travniku palače Hamptons Court. Vsak drugi vikend septembra se ta spremeni v sejmišče z belimi šotori in pisanimi zastavicami, tovornjaki s hrano in delavnicami in množico, ki si samo želi ustvarjati. Od jutra do večera sem tako tudi jaz, popolnoma v slogu, letela po delavnicah – ustvarjala sem z glino, pa z akvareli, barvami za tekstil in šablonami, delovnim lepilnim trakom, delala sem origami – nakupovala na stojnicah tamkajšnjih ustvarjalcev, poskušala specialitete z vsega sveta in vmes imela tudi priložnost poklepetati z gostiteljico Kirstie Alsopp, sicer avtorico kar šestih knjižnih uspešnic in voditeljico menda okoli 13 televizijskih oddaj iz področja ustvarjalnosti in nepremičnin.

Če bi mogla, bi rekla, da je bil vikend popolni uspeh. Se je bilo pa potem še toliko lepše vrniti domov. Z novimi idejami in novim zanosom, ki mi ga vedno znova vlijejo takšni kratki izleti. Prav zaradi tega se že močno veselim prihodnjega izleta čez deset dni, ko se z Anejem odpravljava v Kazahstan, kar je v resnici po tednu na Islandiji v juniju tudi moj prvi oddih od novembra in Čila. In kljub mojim velikih predstavam o odkrivanju pokrajine na dveh nogah, mi zdaj vse bolj diši ideja o tednu v koči sredi gozda, čaju, knjigi in kartah za remi. No, morda se pa uresniči. In navdih bo, tako kot se za počitnice spodobi, dobil novo iskrico. Do tedaj pa … pozdrav!

Kaja Milanič

Liza - 40/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 40/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.