Vse odkar je vstopil na letalo in iz Slovenije poletel proti Nemčiji, se zdi, da se je v slovenskim medijih za njim izgubila vsaka sled.

Kar me seveda moti. Sem ena tistih, ki strani s spletnimi novicami odpre vsaj neštetokrat dnevno. In čigavih novosti bi se razveselila bolj, kot novic iz življenja mojega najljubšega televizijskega junaka? No, ko sem tako danes zjutraj razmišljala o Bergiju (Gorskem zdravniku) in o tem, kako se je potuhnil v zasebnost – mimogrede, ko sem z dlakocepsko natančnostjo preučevala njegov družabni profil, sem opazila, da se kljub temu, da mi je na večerji zatrjeval, kako vesel je za resnično velikodušen sprejem pred Mercator centrom Šiško, s svojimi oboževalci ni delil niti enega utrinka s slovenskega obiska – sem ugotovila, da imamo tudi pri nas nekaj takšnih osebnosti, za katerimi ljudje preprosto ponorijo.

Ena med njimi je tudi Savina Atai. V resnici že vse, odkar je 'na sceni', ženske vseh starosti za njo norijo s polno paro. Z igralko Zvezdano Mlakar sta pred kratkim na Gospodarskem razstavišču gostili dogodek Gala zlata ženska – mimogrede, dogodek se je zgodil ravno v času visoko opevanih Viktorjev – in marsikdo bi se ob pogledu na razkošno dvorano pa razkošne kreacije in spektakel na odru podpisal pod trditev, da sta razkošje in prestiž zgrešila kraj dogajanja.

Če je v Bernardinu primanjkovalo obiskovalcev, je na Gospodarskem razstavišču primanjkovalo stolov. Če je bilo na Viktorjih od gala oblek bore malo, se je na Gala ženski bleščal še namizni prt. Zanimivo je to, kako si ljudje izberemo enega, in ta velja – tudi če nismo verni – za boga.

Pardon, za še nekaj več od tega. Vsi vemo, kako Slovenci – še posebej na spletu – radi pokomentiramo, čeprav o stvari nimamo pojma. In tako sem se, z zvrhano mero zanimanja odpravila na Savinin Facebook profil, v lovu za nepotrebnimi komentarji.

Prva njena objava govori o ženskosti. O menstruaciji. Kliknem na 'pokaži več' in k sebi potegnem vrečko kokic. Vrtim miško. Še vrtim. Vrtim, vrtim in pridem do konca. Moja 'tračarska' žilica je bila nad videnim seveda ogorčena. Nobenega slabega komentarja?!?! Na tako drugačno mišljenje, nobenega jeznega 'emojija'?!?! Hm. Kliknem drugo.

Tokrat je govora o žadastih jajčkih. Kontroverzno, pomislim. Kliknem na komentarje in se spet za vsaj dvajset centimetrov z obrazom približam k ekranu. Vrtim, vrtim, vrtim ... nič. Hm. Dve možnosti sta. Smo Slovenci res skočili iz svoje kože in iščemo v stvareh le lepe stvari, tako kot bi morali že davno? Ali pa je Gorski zdravnik našel svojo naslednico, ki podobno kot Martin tudi ona ozdravi vse, še posebej pa zlomljena ženska srca. Kaj mislite, da je?

Kaja Milanič

Liza - 20/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.