Pred kratkim se je na plesišču Festivalne dvorane v Ljubljani odvijal že tradicionalno SILA Gala ples, ki je letos bil zaznamovan z madžarskimi nacionalnimi barvami in kulinariko.

Celoten izkupiček drugega največjega mednarodnega dobrodelnega dogodka, ki ga organizirajo ženske mednarodnega združenja SILA, bo namenjen Centru IRIS za slepe in slabovidne.

Sredstva bodo porabili za nakup posebne in v svetovnem merilu unikatne tipalne stene, ki so jo razvijali skupaj s številnimi slovenskimi strokovnjaki.Čardašev ples je gostil 200 povabljenih domačih in tujih gostov ter najvišjih predstavnikov mednarodne javnosti v Sloveniji.

Poleg nastopa prvovrstnih solistov znamenite madžarske operete je za večer poskrbela domača zasedba vrhunskih glasbenikov Fake Orchestra. Gala ples je v sproščenem večeru združil raznolikost mednarodnih kultur in narodnosti ter ponudil možnost sklepanja novih prijateljstev in dobrodelnosti.

Predstavnice združenja SILA so skupaj z madžarsko veleposlanico Edit Szilágyiné Bátorfi pripravile še en nepozaben večer plesa, kulinarike in dobrodelnosti. Prišli so Biseri Madžarske operete s prvovrstnima solistoma – Barbaro Bordás in Károlyem Pellerjem iz Budimpeške Operete in glasbenega gledališča, v spremljavi pianista Lászla Szekeresa.

Na jedilniku so bile tradicionalna palinka, najboljša madžarska vina ter posebnosti tradicionalne in novejše madžarske gastronomije.

Mednarodni dobrodelni SILA Gala ples ponuja plemenito možnost, da gostje z nakupom vstopnice delujejo tudi dobrodelno. Letošnji izkupiček bodo namenile Centru IRIS za slepe in slabovidne, ki se razvija v središče najrazličnejših dejavnosti za omenjene skupine. Ena izmed njih je unikatna tipalna stena, ki so jo nekaj let razvijali s skupino slovenskih strokovnjakov.

Slovensko mednarodno združenje žensk SILA – IWCL je bilo ustanovljeno leta 1993 z namenom povezovanja soprog tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov, ki so v Slovenijo prišli po njenem mednarodnem priznanju.

Poleg spoznavanja Slovenije, njene kulture, izmenjave izkušenj in prijateljevanja, so članice društva SILA že ob samem začetku delovanja začele tudi organizirati razne kulturne, športne in druge dobrodelne akcije.

Z njimi želijo pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam in drugim. Med najbolj vidnimi akcijami izstopa mednarodni dobrodelni SILA Bazar, ki se mu uspešno pridružuje SILA Gala.

SILA dobrodelnost ima v slovenski družbi pomembno vlogo. Izkupiček vseh dosedanjih dogodkov, ki skupaj presega 1,3 milijona evrov, je pomagal več 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji in tako pomembno prispeval k boljši družbi.

Liza - 19/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.