Obrvi niso samo okvir oči, ampak vplivajo na celoten obraz, zato je pri samem oblikovanju treba upoštevati naravno obliko in jih delno temu tudi prilagoditi. Zbrali smo nasvete, kako oblikovati in ličiti obrvi.

Ko se prvič odločite, da želite svoje obrvi oblikovati v idealno obliko, je zelo priporočljiv obisk strokovnjaka, razen če ste zelo vešči. Če se tega lotite sami, upoštevajte osnovne nasvete:

Oblika

Izhodiščna točka za oblikovanje je vaš nos. Obrv se začne ob isti liniji kot vaš nos. To točko boste najlažje določili tako, da postavite svinčnik tik ob nos.

Najvišja točka obrvi je tam, kjer je rob šarenice. To točko lahko določite tako, da postavite svinčnik ob nos in mimo zenice. Konec obrvi pa določite tako, da svinčnik postavite tik ob nos in ob zunanji kotiček očesa. Ko imate vse točke določene, enostavno vrišete črto med njimi in zapolnite vmesni prostor.

Če so goste in dolge, jih lahko tudi pristrižete in s pinceto delno razredčite dlačice. Pri tem bodite pozorne in natančne.

Če so izjemno redke, uporabite šablone, s katerimi si lahko pomagate doseči idealno obliko. Šablono lahko ob senčenju malce premikate in jo s tem prilagodite svojemu obrazu in obliki obrvi.

Senčenje in polnjenje

Večina žensk vsakodnevno obrvi senči ter polni in s tem doseže popolnejšo obliko ter zapolni morebitne praznine. Barva senčila za obrvi naj bo vedno do dva odtenka temnejša od vaše naravne barve obrvi.

Vse več kompletov senčil za obrvi vsebuje tudi osvetljevalce, s katerimi ob robu obrvi korigirate linijo, da so obrvi res lepe ter jasno začrtane in da še dodatno poudarite polt tik ob dlačicah.
Tudi če imate popolno oblikovane obrvi, uporabite črtalo za obrvi in čezenj nanesite še senčilo za obrv, nato pa osvetljevalcem po potrebi popravite linijo obrvi. Za piko na i uporabite še gel za utrjevanje, saj bodo tako vaše obrvi počesane v enotno linijo in utrjene ves dan.

Kateri izdelki?

Ker je na trgu poplava izdelkov za obrvi, smo malce bolj podrobno opisali, zakaj kakšen izdelke izbrati in kakšne so njihove prednosti:

  • Črtalo za obrvi Rimmel Eyebrow pencil s krtačko, s katero lahko obrvi in začrtano barvo bolj v grobem oblikujemo v lok.
  • Črtalo za obrvi Bourjois Brow Duo Sculp ter osvetljevalec v enem. Za natančno in jasno definirane obrvi.
  • Set senčil za obrvi Max Factor Brow Counturing Kit s štirimi barvnimi odtenki s priloženo spiralasto krtačko in diagonalnim aplikatorjem v enem. Osvetljevanje in senčenje obrvi v enem.
  • Mehko senčilo za veke Bobbi Brown Brow Kit z dvema odtenkoma. Kit vsebuje tudi ogledalce, priloženi pinceto ter diagonalni ščetinast aplikator.
  • Črtalo za obrvi Bobbi Brow črtalo na navoj z že oblikovano diagonalno barvico, ki vam omogoča zelo preprosto začrtane obrvi.
  • Srednje mehko črtalo Clinique Brow Keeper za obrvi s spiralasto krtačko za naravno oblikovanje.
  • Barvna pena za obrvi Clinique Just Browsing Brush-on Stayling Mousse za oblikovanje, obarvanje in utrjevanje obrvi.
  • Črtalo s senčilom in črtalo Estée Lauder Brow Multi-Tasker 3 v 1, s katerim lahko v hipu oblikujete obrvi. Izdelek ima tudi spiralasto ščetko za česanje obrvi.
  • Set za idealno oblikovanje obrvi Essence vsebuje dva odtenka senčil, čopič za nanos in tri šablone za popolno obliko obrvi.
  • Revlonov svinčnik Color Stay Definirane za urejene obrvi, ki ohranijo obliko ves dan. Iskanja popolno uokvirjenega obraza z definiranimi obrvmi je konec!

Foto: Shutterstock

Liza - 1/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 1/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.