Veste, kako so videti nohti z glivicami?

Ko vaše negovane noge napadejo glivice ... Se nohti spremenijo v poroženele, odebeljene in rumenkaste kremplje, ki jih ne 'zamaskira' niti najboljši lak za nohte.

Še huje – takšne nohte glivice počasi grizljajo, če se dovolj hitro ne odločite za vojno proti tej trdovratni nadlogi. Morda v hladnih dneh niste bili dovolj pozorni na barvo in debelino vaših nohtov na nožnih prstih, a pred poletjem vsekakor poskrbite še za ta del telesa.

Stran z glivicami!

Čeprav se jih je težko znebiti za vedno, obstaja veliko rešitev, ki vam jih bodo pomagale odpraviti:

  • Zdravnik vam lahko predpiše protiglivična mazila, kreme, pršila ali druga zdravila, zdravljenje pa traja od dveh do štirih tednov. 
  • V lekarni dobite brez recepta najrazličnejša pršila, kreme, lake, aplikatorje, svinčnike, gele za odstranjevanje glivic.
  • Zelo uspešna metoda je tudi bioresonanca, ki vam obenem okrepi cel imunski sistem.
  • Dobre rezultate lahko dosežete tudi s kisovimi obkladki ali kopelmi (glivice ne prenašajo kislega in suhega okolja), eteričnim oljem čajevca, obkladki iz gline, kopelmi iz hrastovega lubja, koloidnim srebrom, sušenjem nog (predvsem med prsti) s sušilnikom za lase.
  • Nekateri ih zdravijo celo z laserjem.

Pri glivicah gre  za kronične, nalezljive in ponavljajoče se okužbe, zato je pravočasno in pravilno zdravljenje ključnega pomena.