Seznam stvari, ki jih lahko naredite zase, da boste bolj zadovoljni, srečnejši in mirni.

Ni slabo narediti konstruktivnega plana, kaj lahko naredite zase, da se bo zgodilo nekaj pozitivnega. 

1. Osredotočite se na stvari, ki jih lahko nadzirate

Delajte in potrudite se za dosego ciljev, a usmerite vso energijo v stvari, ki vam zares veliko pomenijo. Nikar se ne osredotočite na stvari, na katere nimate vpliva in jih kontrolirajo drugi.

2. Bodite vi

Bodite to, kar ste, in bodite ponosni na svojo pravo identiteto. Nikar naj vas ne dušijo ideje, kaj bi morali biti.

3. Bodite pošteni do svojih čustev

Spustite na plan svoja čustva in jezo. Morda razmislite, da bi svoja čustva izrazili s slikanjem, pisanjem ali športom.

4. Bodite odgovorni

Sami ste popolnoma odgovorni za svoje življenje – to pomeni, da ste vi edini človek, na katerega se lahko obrnete in zanesete. Če ne naredite nič za boljše življenje, ste sami krivi. Naredite spremembe, o katerih že dolgo razmišljate, ne čakajte na druge, da jih bodo naredili namesto vas.

5. Vzemite si več odmora

Nadzorujte raven stresa, zato si načrtno jemljite več odmora in časa zase. Pojdite morda na kratek sprehod ali pa poslušajte glasbo.

6. Preživljajte čas s pravimi ljudmi

Zagotovo veste, kdo so ljudje, s katerimi radi preživljate čas. Nikar se ne mučite s 'pomembneži', ki vam nič ne pomenijo.

7. Oprostite

Nikar se ne zastrupljajte z jezo in maščevanjem. Naučite se pozabiti in oprostiti. In seveda ne pozabite oprostiti tudi samim sebi.

8. Soočite se s problemi

Ko imate problem, globoko vdihnite in se ga lotite. Lahko greste v 'napad' le z majhnimi koraki, a počasi boste le našli rešitev.

9. Živite v sedanjosti

Nikar ne živite v preteklosti in ne razmišljajte preveč o prihodnosti. Živite tukaj in zdaj – to vas bo odlično naučila joga. Doživite življenje, ki se dogaja zdaj. Opazite lepoto, ki vas obdaja.

10. Zaupajte intuiciji

Prisluhnite svojemu notranjemu glasu, ki ga tako radi ignorirate. Dal vam bo zelo pomembne informacije o tem, kaj zares potrebujete. Pustite intuiciji, da kdaj odloča namesto vas in vašega razuma.

11. Sreča naj ima prednost

Vaše potrebe so pomembne, zato se cenite in vložite čas in energijo v svoje potrebe in želje. Vedno morate skrbeti zase in se imeti radi. Če se boste imeli radi, boste bolj prijazni tudi do drugih.

12. Tvegajte

Nikoli ne morete biti 100-odstotno prepričani, da bo načrt deloval, in nikoli ne morete vedeti, da se bodo sanje uresničile. Morda vam bo uspelo, no, morda boste padli in se
naučili nekaj novega, a včasih se morate odločiti in tvegati.

13. Bodite hvaležni, ko imate

Če imate varen dom in hrano na mizi ter dovolj denarja, da preživite teden, potem ste med ljudmi, ki se jim godi bolje od večine na naši Zemlji. Bodite hvaležni za bogastvo, ki ga že imate, in seveda bodite odprti za nove priložnosti.

14. Tekmujte le s seboj

Nikar se ne primerjajte ves čas z drugimi, tekmujte le s seboj. Poskusite izboljšati sebe in ne postajati podobni drugim.

15. Ciljajte na 'dobro je dovolj'

In končno, zapomnite si, da popolnost ne obstaja, da je to le iluzija. Medtem ko se sicer ne smete sprijazniti z ničimer manj kot tistim, kar vas osrečuje, se le naučite, da sprejmete dobro in ne iščite napak v vsaki stvari. Bodite ponosni na to, kar ste dosegli.

Liza - 35/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.