Ne moremo zanikati dejstva, da je izpovedovanje ljubezni z besedami "Ljubim te" zelo pomemben del srečnega in zdravega odnosa.

A to, da najdemo način, kako pokažemo partnerju ali partnerki, kako pomembno mesto v našem življenju zavzema, pomeni veliko več kot zgolj izpovedovanje ljubezni. Dobro vemo, da so dejanja tista, ki štejejo.

Spletna stran Thinking Humanity je tako svoje bralke pozvala, naj jim opišejo, katere vsakodnevne male prijaznosti njihovih partnerjev so tiste, s katerimi jim izkažejo ljubezen. Preberite, kaj so napisali - morda bo tudi vas spodbudilo, da pomembnemu drugemu pogosteje pokažete, koliko vam pomeni.

1. "Moj zaročenec s seboj nosi elastiko za lase, ki jo potrebujem, saj je opazil, da jo nenehno pozabljam doma. Ko jo zagleda odloženo, jo vtakne v žep, ker ve, da jo bom pozneje zagotovo iskala." - Leah W.

2. "Mojim staršem pomaga pri stvareh, ki jih več ne moreta opraviti sama." - Rima B.

3. "Vsako jutro, preden gre v službo, umazano posodo zloži v pomivalni stroj in pospravi igrače najinih otrok. Ko se zbudim, me tako na začetku dneva pričaka pospravljeno stanovanje." - Sarah B.

4. "Pogreje še mojo stran postelje, preden se odpravim spat." - Cathrine L.

5. "Po dolgem dnevu se običajno ustaliva v dnevni sobi pred televizorjem. On sedi na kavču, jaz pa se uležem. Prime moje stopalo in ga začne masirati. Potem pa še drugo. Nikoli ga ne prosim za to. Mislim, da je to res ljubezen." - Deby H.

6. "Imam težave zaradi nočnih mor, ki so del mojega posttravmatskega stresnega sindroma, zato je on pokonci toliko časa, da jaz prva zaspim. Tako vem, da sem varna." - Taye S.

7. "Vsak večer mi skuha večerjo. Že 12 let." - Katy A.

8. "Pusti, da poležavam in mi v posteljo prinese sendvič, ko se večer prej dobim z mojimi prijateljicami in obiščemo kakšen klub." - Ze N.

9. "Moj mož je nenadoma umrl, ko je imel 48 let. Najbolj pogrešam to, da je - ko mi je skuhal kavo - najprej pogrel skodelico, tako da se kava ne bi prehitro ohladila. Vedel je, da imam zelo rada vročo kavo." - Jacque C.

10. "Ob odhodu od doma me poljubi, z enim očesom pa že preverja pnevmatike na mojem avtu, da bi se prepričal, ali je v njih dovolj zraka." - Clarees E.

11. "Obožujem čokolado in karamele. Vsakič, ko gre v trgovino, mi prinese ali eno ali drugo. Ne gre za posebne priložnosti. Vem, da se - ko pogleda na police s čokolado - spomni name in mi jo kupi, samo da bi videl, kako se nasmehnem." - Laura C.

12. "Ker je alergik, mora zjutraj vzeti tablete - to je del njegove jutranje rutine. Pred kratkim sem tudi jaz dobila alergijo, a sem preveč pozabljiva, da bi tablete vključila v jutranji ritual, zato jih vsakič, ko po zajtrku on vzame svoje tablete, prinese še meni, medtem ko se urejam v kopalnici. Vem, da je hecno, a to dejanje mi vedno znova pogreje srce." - Renee C.

13. "Ko greva kdaj zvečer v mesto, s seboj vzame obliže, saj ve, da me bodo moji elegantni čevlji začeli žuliti." - Ashleigh M.

14. "Moj zaročenec mora zaradi službe vstajati zelo zgodaj, a vstane še 20 minut prej, zato da bi se lahko vrnil v posteljo in se še malce stisnil k meni, preden odide od doma. To naredi vsako jutro, čeprav se jaz pogosto niti ne zbudim." - Heather M.

15. "Če fant opazi, da me je nekaj vznemirilo in da nočem govoriti o tem, mi skuha kosilo, me objame, pomiri in z mano gleda televizijo, dokler mu končno ne povem, kaj me je vznemirilo." - Rebekkah A.

16. "V službo se vozi z avtobusom, da bi se jaz lahko peljala z avtom." - Audrey B.

17. "Vsak dan ob 16. uri mi pošlje SMS. Vsebina je vedno prijazna in prisrčna. To počne zato, da bi mi polepšal dan." - Terri H.

18. "Moj mož odstranjuje lase iz odtoka v kopalnici, ker ve, da se meni to zelo upira." - Mahina H.

19. "Vsakič, ko ga službena pot odpelje v druge kraje, tam obišče lokalne trgovine in tržnice, da bi mi prinesel majhna darila in lokalne specialitete. Vsakič, ko se vrne, opiše, kje je bil in kaj je videl, tako da se počutim vključena v njegova potovanja." - Gina I.

20. "Na stranišču vedno položi straniščno desko nazaj na svoje mesto. Vem, da to ni nič posebnega, a zame je to znak njegove ljubezni in spoštovanja." - Kate J.

21. "Moj mož bo vedno razkosal surovega piščanca, saj ve, da se to meni upira." - Ashley S.

22. "Preprosto samo posluša, kaj govorim. Mislim, da ni veliko takih, ki bi si vedno vzeli čas za besede drugih ljudi." - Anni B.