Če ste se znašli v slabi fazi življenja, upoštevate nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali, da se boste počutili bolje in samozavestno odkorakali na ulico.

1 Zavrtite si najljubšo glasbo

Če želite popraviti svoje razpoloženje, je glasba precej močno orodje, ki predstavlja pravo zdravilo za srce in dušo. Torej, vzemite srečo v svoje roke in začnite poslušati glasbo, ki bo poskrbela, da boste hoteli zaplesati kar sredi ulice.
 
2 Poiščite svoj mirni kotiček

V trenutkih, ko se počutite slabo, pojdite v prostor ali kotiček, kjer se po navadi počutite dobro, ne glede na to, ali gre za priljubljen kotiček v vašem stanovanju, lokalni kavarni ali pa morda v bližnjem parku.
 
3 Poskrbite za sladke prigrizke

Res je, vsi vam svetujejo, da zmanjšate vnos sladkorja v svoje telo. Toda v takšnih situacijah je dovoljeno vse. Tudi 'mega brownie' s sladoledom! Torej, ne obremenjujte se in si ga privoščite brez slabe vesti.


 4 Masaža je vedno dobra izbira

Kakovostna masaža odlično vpliva na telo in duha. Ko se malo razvajamo, se počutimo bolje, zato zaradi slabega počutja nikar ne odpovejte termina pri svojem maserju. Tam se boste napolnili z energijo, kar bo zagotovo imelo dobre posledice na vaše razpoloženje.
 
5 Prepustite se aromaterapiji

Povohajte svoj najljubši parfum, naredite si sprej iz eteričnih olj, poduhajte sveže cvetje, prižgite si dišečo palčko ali svečko. Vonj močno vpliva na naše kemične receptorje
v možganih in nas spravi v dobro voljo ali nas pomiri.
 
Privoščite si kozarec dobrega vina

Vino velja za eno najstarejših zdravil. Danes pa vemo, da je vino zelo bogata pijača, ki v zmernih količinah ugodno vpliva na naše počutje in zdravje. Priporočamo vam, da si privoščite kozarec slovenskega rdečega vina: odlična izbira je modra frankinja Vinske kleti Zlati Grič ali pa refošk Brič, morda kakšno vino od Čarmana, vrhunsko je vino Santoma ali pa merlot
Marjana Simčiča.

Foto: Shutterstock

Liza - 6/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 6/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.