Toksičnim ljudem se je težko izogniti. 

Najbolje je, da se z njimi soočite in jim ne pustite, da narekujejo pravila igre. Taki ljudje si želijo, da se vedno obnašate tako, kot jim ustreza in vas energetsko izčrpavajo. Ne pustite, da se vam preveč približajo. Čeprav bi bilo najbolje, da se takim ljudem na daleč izognete, pa to vedno ni mogoče.

9 stvari, ki jih morate vedeti o odnosu s toksično osebo:

1. Izogibajte se njihovim spletkam

Toksični ljudje so vedno v središču pozornosti, ne glede na to, kje so. Vedno začenjajo prepire in od ljudi pričakujejo, da se bodo vmešali in se postavili na njihovo stran. Izognite se prepiru s tako osebo in ne izbirajte strani, ko se ta prepira z nekom drugim.

2. Dajte jim vedeti, ko so nečesa krivi

Prevzeti morajo odgovornost za svoja dejanja. Ne pustite jim, da krivdo prevalijo na druge.

3. Ne zaupajte jim

Ne smete jim zaupati, saj bodo vaše skrivnosti nekoč zagotovo razkrili. Obožujejo opravljanje, zato se temu raje izognite.

4. Ne poskušajte jim ugajati

Ne pustite jim preveč blizu. Do vas se bodo lepo obnašali le, ko bodo potrebovali uslugo. Nekaj časa bodo vaši najboljši prijatelji, drugič pa vas ne bodo niti pozdravili.

5. Ignorirajte njihovo zahtevo po pozornosti

Toksični ljudje vedno zahtevajo pozornost. Hočejo, da so vse oči uprte vanje. Ne odzivajte se na njihove zahteve in jim nehajte zagotavljati to, kar si želijo.

6. Pustite jim, da lažejo

Taki ljudje neprestano lažejo. Čeprav bi si želeli razkriti njihove laži, pa to ni najboljša pot. Pustite jim, da lažejo, a se tega zavedajte. Njihove laži se bodo sčasoma razkrile kar same.

7. Postavite meje

Toksični ljudje se ves čas pritožujejo in iščejo vaše sočustvovanje. Če vas pogovor z njimi vedno izčrpa, postavite meje.

8. Ne pustite jim, da se hvalijo s stvarmi, ki jih niso storili

Vedno bodo poskušali narediti najmanj, kar se da, potem pa se bodo še hvalili z namišljenimi dosežki. Ko se to zgodi, jih opozorite, da se ne morejo hvaliti z nečim, česar niso storili.

9. Ne igrajte igre po njihovih pravilih

Toksičnega človeka nikoli ne boste odvrnili od spletk, lahko pa prenehate igrati njihovo igro. Najbolje je, da se od njega oddaljite, kolikor se da.

Povzeto po: Awarenessact.com