Odnosi

Raba interneta povečuje kakovost življenja starejših

Danes, ko je življenjska doba daljša, ljudem po upokojitvi ostane čas, ki ga želijo kakovostno zapolniti. Tako se pogosto zgodi, da ljudje, ki se vse do tedaj niso srečali z računalnikom in internetom, odkrijejo novi svet, v katerem zelo hitro najdejo informacije in enostavno komunicirajo tako z znanci kot z neznanci. Raba interneta ima veliko pozitivnih učinkov in vsekakor pripomore h kakovostnemu staranju.

Kaj sploh je strpnost?

Bolj ko razmišljam o tej besedi, bolj mi postaja nenavadna. Kakšna sem, ko sem strpna? Ali ima ta beseda morebiti koren v potrpeti? Ko namreč slišim kdaj kaj v smislu, da je treba na primer za lepoto potrpeti, se res vedno zamislim.

Ljudje smo strastna bitja

Beseda strast ima močan, seksi prizvok, ki sporoča popolno predanost nekomu ali nečemu. Vse bolj opažam, da karkoli delam, vpletam naboj strasti. Pa da se razumemo, ob besedi strast nas bo večina takoj pomislila na strastno spolnost, strastno poželenje, zaljubljenost in norost, ki spada v to kategorijo.

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi od njih, imajo slabšo službo z nižjo plačo in so slabše uvrščeni na družbeno lestvico, je pokazala demografska raziskava, ki so jo naredili na univerzi v Barceloni. V raziskavo je bilo vključenih 56 držav, med njimi tudi Slovenija.

Družite se z optimisti, nergači vas bodo potegnili s seboj

Slaba volja, depresija, pesimizem in večno nerganje se lahko prenašajo na ljudi, ki so nam blizu, je potrdila študija na univerzi v Indiani.

Ženske bolj srečne v ljubezni, moški pri plačah in videzu

Moški so na splošno srečnejši kot ženske, je pokazala britanska študija. Moški so zadovoljnejši glede sedmih od 12 vidikov, med drugim glede plače, fizičnega videza in varnosti zaposlitve.

Kako moški in ženske modo dojemajo v službi?

Raziskava, ki jo je naredila britanska spletna stran VoucherCodesPro.co.uk, je zajela 1.435 odraslih moških in žensk, glavni namen raziskave pa je bil ugotoviti, kako modo doživljajo na delovnem mestu.

Največ otrok se zunaj zakona rodi v Estoniji in Sloveniji

Število porok se zmanjšuje v vseh državah unije. Leta 1990 so v EU zabeležili 6,3 poroke na 1000 prebivalcev, leta 2010 pa le še 4,4.

Ženske si ne morejo pomagati, da več govorijo

Ženske več govorijo, zaradi večje vsebnosti proteina Foxp2, je pokazala raziskava, ki so jo opravili nevrologi in psiholog z univerze v Maryland.

Fatalke, ki se jim moški ne morejo in ne željo upreti

Fatalne ali – še bolje – smrtonosne ženske moški obožujejo in si jih vsaj po tihem, če ne na glas želijo. Ženske v večini fatalke na glas prezirajo, a si vseeno želijo biti tako kot one oboževane in usodne. A Lisa se ne boji fatalk, izbrali smo nekaj legendarnih deklet, ki so moške z lahkoto ovijale okoli mezinca oziroma jih še vedno.

Bližamo se enakopravnosti v gospodinjstvu

Dobra novice je, da bodo moški nekega dne opravili toliko gospodinjskih del kot ženske. No, slaba novica pa je, da se bo to zgodilo šele čez 37 let.

Srečen zakon redi

Seveda je srečen zakon ideal vseh, ki si zaobljubijo večno zvestobo. A v resnici nihče ne razmišlja, da je s svojim 'da' vstopil v skupnost, ki lahko škodi njegovemu zdravju.

Prijateljice so zelo pomembne

Na univerzi v Kansasu so pred časom ugotovili tudi, da ženske v prijateljstva vlagajo več truda kot moški, zato od teh odnosov tudi več pričakujejo.

Mitološke požiralke moških ali prve fatalne ženske

Sodobne fatalke – od igralk do manekenk in pevk – so v primerjavi z mitološkimi usodnimi ženskami prave amaterke.

Ljubezenska zgodba: Omamil me je s svojim glasom

Pomemben mejnik v mojem življenju je bil mladinski izlet z vlakom v Kumrovec, v organizaciji MDSS Ljubljana. Bilo je konec oktobra ali v začetku novembra davnega leta 1977, ne spomnim se točno. Malo pred tem sem se preselila na Rašiško 20, kjer sem stanovala skupaj s pesnico Sonjo, ki je žal že pokojna, in Slavico.

Ljubezen včasih laže, a naše telo nikoli!

Govorica telesa razkriva, da se naše besede pogosto ne ujemajo s tistim, kar v resnici mislimo ali čutimo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri