Frankfurt ob Majni je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji.

Kot največji finančni center celinske Evrope ima velik vpliv na trgovino, finance, kulturo, transport, izobraževanje in turizem. Leta 2001 je bilo mesto razglašeno za najbogatejše evropsko mesto (glede na BDP na prebivalca). Po zaslugi vsega tega je Frankfurt dobil številne stolpnice, v katerih so sedeži številnih bank in finančnih institucij in ki spominjajo na newyorški Manhattan. Prav zaradi tega se je Frankfurta prijel vzdevek 'Mainhattan'.

Frankfurt seveda ni le zgodovinsko zanimivo, je tudi eden nemških vodilnih centrov kulture, ki ponuja domačinom in obiskovalcem raznovrsten program dogodkov skozi celo leto, je dom številnih kulturnih in izobraževalnih ustanov, med njimi univerze Johann Wolfgang Goethe ter številnih muzejev, ki si sledijo ob reki Majni na t. i. muzejskem bregu (Museumsufer). 

Nekaj zanimivosti, ki jih zagotovo ne veste o Frankfurtu

1. Frankfurt se je uvrstil na lestvico top 10 najbolj prijetnih mest za življenje.

2. Frankfurt je eno od večjih poslovnih središč in nekateri mu celo rečejo evropski Manhattna. Frankfurtska borza je 10. največja na svetu.

3. Tudi frankfurtsko letališče je 10. največje na svetu. Vsako leto se tam ustavi 56 milijonov potnikov.

4. Največji botanični vrt Nemčije je v Frankfurtu. Palmengarten je bil ustanovljen leta 1871.

5. Frankfurtski sejem knjig je največji na svetu, obišče ga več kot 7000 založnikov z vsega sveta.

6. Polno ime mesta je Frankfurt na Majni (Frankfurt am Main).

7. Ana Frank se je rodila 12. junija 1929 v Frankfurtu. Njena družina je v Amsterdam pobegnila pred nacist, ko je imela Ana štiri leta.