Le dobrih 70 kilometrov severno od Beljaka najdemo Kačjak, smučišče na nadmorski višini med 1640 in 2220 metri, ki ima odlične pogoje za naraven sneg.

A smučarska sezona se na 'Katschiju' ne konča že marca, saj takrat tamkajšnji delavci iz rokava po potrebi potegnejo še zadnjega asa – snežne topove, ki podaljšajo smučarske užitke tudi v april in maj.

Smučarsko območje Kačjak ima 70 kilometrov prog na različnih pobočjih Ainecka in Tschanecka, tako da vrst za vlečnice praktično ni. Smučišče se lahko pohvali s tremi kabinskimi žičnicami, šestimi sedežnicami z ogrevanimi sedeži in osmimi vlečnicami, sicer pa se lahko smučarji in deskarji spuščajo po osmih modrih progah po težavnosti, 21 je rdečih, najboljši pa bodo nove izzive lahko poiskali na šestih črnih progah.

Kačjak je družinam prijazno smučišče, saj ponujajo prav posebno družinsko vstopnico, s katero boste prihranili nekaj evrov. Smučišče na avstrijskem Koroškem ponuja tudi številne animacije, tople paviljone, smučarsko varstvo za otroke, zelo pa so ponosni na posebej prirejene sedežnice, na katerih se vozijo le najmlajši smučarji.

Tudi po koncu smučarskega dela dneva v tem turističnem središču ni nikomur dolgčas. Večina hotelov ima na voljo wellness in športne aktivnosti, ki ne potekajo na prostem. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki želijo užiti nočno življenje ali pa samo uživati v romantični večerji v dvoje ali v vožnji s konjsko vprego.

Besedilo: Miha Feguš // Foto: UKA

Liza - 3/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 3/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.