Za Kranjsko Goro bi lahko rekli, da je tako majhen kraj, a tako pomemben za turizem in zimske športe v zgornjem delu savske doline. Jedro Kranjske Gore tvori staro vaško jedro, okrog katerega je zgrajen nov, v glavnem turistični del naselja z žičnicami ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti.

V ponudbo skupaj s Kranjsko Goro spadajo še bližnja naselja: Podkoren, Gozd Martuljek in Rateče, ki vsi skupaj predstavljajo enotno zgornjesavsko turistično območje, pomembno v letni in zimski turistični sezoni.

Jedro turistične ponudbe pa so tudi domačini, ki s svojo srčnostjo vabijo turiste, da se podajo v avanturo ter spoznajo lepote Julijskih Alp in turistično ponudbo Kranjske Gore z okolico.

Kranjskogorčani se zavedajo svojih naravnih lepot in pravljičnosti neokrnjene narave, ki privablja turiste iz vse Evrope, a na svetovno mapo športnega turizma se je Kranjska Gora vsekakor uvrstila zaradi mednarodnih smučarskih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu in smučarskih skokih v Planici, po lanskem obisku ruskega predsednika Vladimira Putina pa je na svoje mesto na svetovni mapi turizma dobila tudi Ruska kapelica kot kulturni spomenik.

Liza - 4/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 4/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.