Zdravje

Prednosti limone v vodi

Radi pijemo različne pijače, vendar pozabljamo piti eno najbolj pomembnih – vodo. Mnogi jo spijejo manj kot liter na dan in mnogim se zdi to zelo dolgočasna pijača. Ampak pitje vode je pomembno, in da ne bo več tako dolgočasna, lahko vanjo vržete rezino limone, ali pa jo kar stisnete. Poleg dobrega okusa ima tudi veliko koristi za zdravje.

Prednosti vode z limono: za nego kože

Več kozmetičnih izdelkov obljublja sijočo in zdravo kožo, vendar so dragi. Poskusite kombinacijo limone in vode za sijočo kožo. Poleg tega tudi zmanjšuje staranje, ogrce in gube. Uporablja se lahko tudi kot hladilno sredstvo.

Prednosti vode z limono: zdravje želodca

Težave prebave so najpogostejše tegobe, vendar topla voda in sok limete je rešitev za večino tovrstnih težav. Limonin sok pomaga pri čiščenju krvi, zmanjšuje vaše možnosti za prebavne motnje, zaprtje, odpravlja strupe iz telesa, dodaja prebavo in zmanjša sluz.

Prednosti vode z limono: za čiščenje krvi

Mi zaužijemo veliko nezdrave hrane, ali hrane z veliko konzervansov in umetnih arom. To povzroča nastajanje toksinov v našem telesu in krvi. Dnevni vnos vode z limono nam pomaga očistiti kri.

Prednosti vode z limono: za oralno zdravje

Na kar nekaj načinov lahko pomaga voda z limono pri oralnem zdravju:

zmanjšuje slab zadah Prednosti vode z limono: proti visokemu krvnemu tlaku

Limona vsebuje kalij, ki pomaga proti visokemu krvnemu tlaku in zmanjšuje občutek slabosti in vrtoglavice.

Prednosti vode z limono: za duševno zdravje

Voda z limono vam lahko pomaga tudi pri izboljšanju vašega razpoloženja in vas razbremeni depresije in stresa.

Prednosti vode z limono: problem dihal

Lahko vam pomaga zmanjšati sluz in tako dihati pravilno ter je v pomoč osebam z astmo.

Prednosti vode z limono: proti staranju

Limonina voda zmanjšuje nastajanje prostih radikalov, ki so odgovorni za staranje in poškodbe kože. Je brez kalorij in antioksidantov.

Prednosti vode z limono: za okužbe

Limonina voda pomaga pri bolezni grla zaradi njenih protibakterijskih lastnosti. Če slana voda ne pomaga, poskusite grgrati vodo z limono.

Dodaj odgovor