Vera Mrak je samostojna podjetnica iz Izole, ki ustvarja že od leta 1991.

Začela je z aranžmaji iz suhega cvetja, korenin, naplavin, vinskih trt in drugih naravnih materialov, nekega dne pa sta se s soprogom Stojanom odločila, da bosta posadila sivko.

"Zdaj imava dva kar velika nasada treh različnih vrst sivke – od kulinarične avgustifolije do navadne lavandule. Prečudovite njive pridejo do izraza v vsej svoji lepoti julija," nam je zaupala Vera, ki je ustvarila dišečo sivkino pravljico iz najrazličnejših izdelkov.

Izpod njenih rok nastajajo vrečke s tiskom za poroke, z motivi obale, izdeluje tudi punčke in mucke pa butare, sovice, klobučke, nabor izdelkov pa je razširila tudi na kozmetične izdelke in izdelke za uporabo v kulinariki … Velik del njenih izdelkov nosi certifikat rokodelstva Obrtne zbornice Slovenije Art & Craft.

Pred dvema letoma je na Belvederju, kjer ima svojo prodajalno, organizirala tudi Sivkine dneve in tako obeležila 25 let delovanja in ustvarjanja.

"Zdaj prodajam svoje izdelke iz sivke v Portorožu v hiški na ploščadi, na Belvederju pri hotelu Cliff ter v hiškah v samem centru Izole. Vse leto pa se moji izdelki prodajajo tudi v Ljubljani, na Bledu, v Postojnski jami in v Celju," nam je zaupala ustvarjalka, ki prireja tudi ustvarjalne delavnice za otroke, na katerih izdelujejo punčke iz sivke.

Besedilo:: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) // Foto: Janez Kočar

Liza - 6/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 6/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.