Zavitek, ki bo zagotovo teknil!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 200 g ajdove moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak • javorjev sirup

Za nadev:

  • 250 g sliv (ali drugega sadja)
  • 200 g ajde
  • 500 ml mleka
  • 50 g drobno mletega sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 3 žlice masla
  • 100 g sesekljanih orehov


Priprava:

1. Moko in sladkor presejte v skledo, dodajte koščke masla in rumenjak ter zgnetite mehko in voljno testo. Nato ga za 1 uro postavite v hladilnik. Oplaknite in obrišite slive, odstranite koščice in sadje zrežite na koščke.

2. Ajdi dodajte mleko in pustite, da na srednji temperaturi lahno vre približno 10 minut. Nato jo gladko pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite jo s sladkorjem in cimetom ter primešajte še maslo in pol sesekljanih orehov. Počakajte, da se nadev ohladi.

3. Testo na pomokani površini tanko razvaljajte, ga obložite z ajdovim nadevom in prekrijte s koščki sadja. Testo zvijte in ga potresite s preostalimi orehi. Zavitek položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pred serviranjem ga oblijte z javorjevim sirupom.

Foto: Profimedia

Liza - 10/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.