Ste za okusen prigrizek?

Sestavine:

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 7 medjool datljev
  • 1/2 skodelice arašidovega masla
  • 1/4 skodelice javorjevega ali agavinega ali riževega sirupa
  • ščep himalajske soli
  • 1/2 skodelice malin

Priprava:

Ovsene kosmiče 10 do 15 minut pečemo v pečici pri 180 °C, dokler ne postanejo zlato rjavi. Datlje v mešalniku zmiksamo v homogeno zmes, po potrebi dodamo še kakšno žlico vode. Arašidovo maslo, javorjev sirup in sol segrejemo v kozici. V posodi združimo popečene ovsene kosmiče, datljevo pasto in arašidovo zmes ter vse skupaj dobro premešamo. Polovico mase preložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, ter dobro potlačimo (pomagamo si z kozarcem). Maline pretlačimo in jih razporedimo po podlagi. Po vrhu razporedimo še drugo polovico zmesi in znova dobro potlačimo. Ploščice položimo v zamrzovalno skrinjo za vsaj 15 do 20 minut. Ko se dobro strdijo, jih narežemo na rezine in postrežemo.

Recept je prispevala Ana Čeperlin za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.