Meso sadeža se kar stopi v ustih.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 zrela avokada
  • sok in lupinico limone
  • 100 g posušenih paradižnikov v olju
  • 400 g kremnega smetaovega namaza
  • 2 stroka česna
  • sol, sveže mleti poper
  • 8 rezin pršuta
  • rukolo za okrasitev

Priprava:

1. Olupite avokado in odstranite koščico. Izdolbite meso sadeža, ga zmečkajte z vilicami in nakapajte z limonovim sokom. Odcedite posušene paradižnike in jih drobno sesekljajte.

2. V skledi malce stepite namaz in dodajte pretlačen avokado, paradižnike in strt česen. Namaz začinite s soljo, poprom in nastrgano limonovo lupinico.

3. Namaz namažite na rezine kruha in jih okrasite z rezino pršuta in rukolo.

Liza - 35/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.