Le kdo ne pozna bograča?

Sestavine:

  • 25 dag svinjsko meso 
  • 20 dag govejega mesa brez kosti
  • 25 dag divjačina (divji prašič, srna)
  • 4 čebule
  • 50 dag krompirja
  • 2 dl belo in rdeče vino
  • 2 stroka česna
  • začimbe: sol, poper, sladka paprika, sveža rdeča paprika, feferon, lovorov list, majaron, kumina

Postopek:

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in jo prepražimo. Med občasnim mešanjem jo pražimo okoli 20 minut in pazimo, da ne spremeni barve. Goveje meso narežemo na 3 cm velike koščke. Prepraženi čebuli dodamo narezano govedino, vse skupaj premešamo in pražimo pribl. 15 minut. Na čebulo in govedino potresemo mleto rdečo papriko. Na hitro premešamo in zalijemo s toliko količine vode, da prekrije vse sestavine. Dodamo sol, sveže mleti črni poper, sesekljan česen, lovorove liste, majaron in malo mlete kumine. Zavremo in počasi kuhamo približno 15 minut. V posodo dodamo narezano divjačino. Prevremo in počasi kuhamo 15 minut. Dodamo narezano svinjino, vse skupaj premešamo, zavremo in ponovno kuhamo okoli 15 minut. Na koncu dodamo narezan krompir, ki naj bo podobne velikost, kot je meso. Vse skupaj kuhajte še 15 minut. Začinimo še z belim in rdečim vinom. Zavremo in počasi kuhamo 10 minut, da se vse skupaj zgosti. Za bolj pekoč okus lahko dodamo pravi močni madžarski feferon.

Ko je krompir kuhan, je bograč gotov. Več o bograču si lahko preberete na http://www.lendava-lendva.si/.

Liza - 5/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 5/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.