Slastna brezglutenska tortica!

Sestavine:

  • 45 g čokolade
  • 80 g grškega jogurta
  • 70 g sira cottage
  • 2 jajci
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 50 g ovsenega mleka
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička naribane pomarančne lupinice
  • 110 g fine mandljeve moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška

Priprava:

Čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici in pustimo, da se malce ohladi. V posodi zmiksamo jajca, sladkor, jogurt, sir, ovseno mleko ter naribano lupinico pomaranče. Mešanici dodamo mandljevo moko, kakav in pecilni prašek in dobro premešamo. Testo napolnimo v 15 cm pekač, ki smo ga predhodno dobro namastili s kokosovim oljem in potresli s kakavom. Pečemo 50 minut na 180 stopinjah Celzija. Pustimo, da se ohladi.

Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Liza - 45/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 45/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.