Ste že poizkusili marmelado iz buč? 

Za 6 kozarcev po 200 ml potrebujete:

  • 100 g očiščene buče (maslenke ali hokaido)
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 3 paličice cimeta
  • 1/2 žličke nastrganega muškatnega oreščka
  • sok 1 limone
  • 600 g želirnega sladkorja

Priprava:

1 Bučo zrežite na majhne koščke in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki jih stresite v kozico in jih pretlačite s paličnim mešalnikom.

2 Dodajte obe vrsti cimeta, muškatni orešček in limonov sok ter vse skupaj kuhajte še približno 15 minut. Iz mešanice vzemite cimetove paličice, dodajte želirni sladkor in vse skupaj kuhajte še 5 minut.

3 Mešanico prelijte v očiščene kozarce in jih takoj zaprite. Nato jih obrnite in počakajte, da se ohladijo. Hranite v temnem in suhem prostoru.

Liza - 44/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 44/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.