Zanimiva sladica iz buč in jabolk...

Za 6 kosov potrebujete:

  • 250 g buče
  • 2 jajci
  • 150 ml mleka
  • 5 žlic trsnega sladkorja
  • 100 g pirine moke
  • 2 žlici pecilnega praška
  • 50 ml olja
  • maslo

    Za nadev:
  • 2 jabolki
  • 1 žlico trsnega sladkorja
  • 1 žlico mletega cimeta

Priprava:

1 Bučo olupite, jo zrežite na kose, odstranite semena in jo drobno nastrgajte v skledo. Primešajte jajca, mleko, sladkor, moko s pecilnim praškom in olje. Vse skupaj dobro premešajte in testo razporedite v namaščen pravokotni pekač.

2 Očiščena in olupljena jabolka zrežite na rezine in jih nakapajte z limonovim sokom. Razporedite jih po testu in potresite s cimetom in sladkorjem. Sladico približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo zrežite na porcije.

Liza - 41/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 41/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.