Kdaj ste nazadnje jedli zajčje meso? Poskusite ga v obliki burgerja!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 en dan staro žemljo
  • 75 ml mleka 
  • 1 jajce
  • 1 čebulo
  • 600 g mletega mesa zajca 
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • drobtine 
  • olje za cvrtje
  • 8 rezin kruha
  • 1 rdečo čebulo 
  • 4 kisle kumarice
  • peteršilj za dekoracijo

Za solato:

  • 1 kumaro
  • 40 ml vode
  • kis 
  • sol, sveže mleti poper
  • sladkor

Priprava:

1 Žemljo zrežite na kocke in te prelijte z mlekom. Olupljeno čebulo sesekljajte. Meso dajte v skledo, ga začinite s soljo, poprom in mleto sladko papriko ter ga dobro premešajte. Dodajte ožete koščke žemlje, jajce in sesekljano čebulo. Dobro premešajte, in če je treba, dodajte še drobtine.

2 Iz mesne mešanice oblikujte majhne burgerje in jih z obeh strani zlato zapecite na vročem olju. Po cvrtju naj se odcedijo na papirnati brisači.

3 Kumaro operite in jo nastrgajte v skledo. Dodajte vodo, kis, sol, poper in malo sladkorja. Dobro premešajte.

4 Pečene burgerje dajte na rezine kruha, jih obložite z obročki rdeče čebule in prepolovljenimi kislimi kumaricami. Okrasite s peteršiljem in postrezite s kumarično solato in gorčico.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.