Jed, ki očara z bogastvom okusov!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 2 čebuli
  • 2 žlici olja
  • 500 g mlete govedine
  • sol
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 1 pločevinko olupljenih paradižnikov
  • 2 čilija
  • 1 žlico posušenega origana
  • 1 pločevinko rdečega fižola
  • liste svežega origana

Priprava:

1 Olupljeno čebulo grobo sesekljajte in jo zlato popražite na segretem olju. Dodajte mleto meso in ga drobljivo popecite med mešanjem.

2 Nato dodajte paradižnikovo mezgo, paradižnike, očiščen in sesekljan čili ter origano in jed kuhajte približno 50 minut.

3 Na koncu primešajte fižol in vse skupaj kuhajte še 10 minut. Jed začinite s soljo in jo okrasite s svežim origanom ter postrezite s kislo smetano.

Liza - 36/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 36/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.