Če ima kdo od vaših bližnjih rojstni dan, ga lahko presenetite z izvrstno torto!

Za 10 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 5 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • sok 1/2 limone
  • 2 žlici balzamične kreme
  • 40 g kakava
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici škroba

Za kremo:

  • 500 ml smetane
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 2 žlici instant kave

Za glazuro:

  • 60 g temne čokolade
  • 40 g smetane
  • 400 g svežega jagodičevja

Priprava:

1 Beljakom dodajte polovico sladkorja in jih 5 minut stepajte nad vročo vodno kopeljo. Skledo odstavite in primešajte preostali sladkor, limonov sok in balzamično kremo.

2 Nato rahlo vmešajte še kakav, sladkor v prahu in škrob. V pekač položite papir za peko in nanj narišite tri kroge, premera 20 cm. Po njih enakomerno razporedite kakavovo mešanico.

3 Pekače postavite v pečico, segreto na 120 stopinj, in beljakovo testo pecite približno 50 minut. Ko je pečeno, ugasnite pečico in pustite, da se testo v njej ohladi.

4 Smetani dodajte vaniljev sladkor in instant kavo ter jo čvrsto stepite.

5 Čokolado sesekljajte na majhne koščke in jih prelijte z vročo smetano. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi.

6 Po prvem delu testa razporedite tretjino kreme. Po njej razporedite sadje in ga nakapajte s čokolado. Ponovite z drugim delom testa. Po zadnjem delu testa razporedite še zadnji del kreme, jo okrasite s sadjem in torto za nekaj ur postavite v hladilnik.

Liza - 31/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 31/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.