Okusna jed s cvetačo!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  1 veliko čebulo
  • 4 žlice olja
  • 150 g paprikove klobase
  • 600 g kuhane cvetače
  • 1 strok česna
  • sol
  • ščepec limonine lupinice
  • 2 čilija 8 jajc
  • peteršilj
  • 125 g mocarele
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte tanka kolesca klobase in vse skupaj pražite 3 minute.

2 Zmešajte drobno sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonino lupi nico in sesekljan čili. Mešanico dodajte čebuli in klobasam.

3 Jajca razžvrkljajte in jih vlijte v ponev. Potresite s sesekljanim peter šiljem in mešajte, dokler jajca na zakrknejo. Nato dodajte koščke mocarele. Na koncu jed začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Liza - 49/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 49/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.