Recept ni tako zapleten, kot se sliši ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g prekajene slanine
  • 1 kg divjačine za golaž
  • 8 šalotk
  • 2 korenčka
  • sol, poper
  • 2 lovorjeva lista
  • nekaj vejic timijana, rožmarina in peteršilja
  • 700 ml suhega rdečega vina
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 2 žlici masla
  • 100 g temnih šampinjonov

Priprava:

1 Slanino zrežite na majhne koščke in jih popražite v kozici. Nato jih vzemite ven in na preostali maščobi popecite koščke mesa. Nato ga vzemite iz kozice in na preostali maščobi popražite sesekljano šalotko in kolesca korenja. Nato v kozico vrnite slanino in meso, dodajte sol, poper, lovorjeva lista in preostale začimbe.

2 Prilijte rdeče vino in ga zavrite. Na nizki temperaturi in v pokriti kozici kuhajte približno 3 ure. Občasno ga premešajte. Iz jedi nato vzemite lovorjeva lista in zelišča ter omako še nekaj minut kuhajte v odkriti kozici. Primešajte paradižnikovo mezgo.

4 Očistite šampinjone, jih prepolovite in jih zapecite na maslu. Dodajte jih mesu, omaka pa naj lahno vre še 5 minut. Jed postrezite s kruhovimi cmoki ali svežim kruhom.

Foto: Profimedia

Liza - 6/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 6/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.