Malce drugačen golaž ... Lahko ga pripravite za več dni!

Za 4 osebe

  • 1 kg govedine za golaž
  • sol, sveže mleti poper
  • moko
  • 100 g masti
  • 4 velike čebule
  • 2 žlici mlete paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico vinskega kisa
  • 4 kosti z mozgom
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 hrenovki
  • 4 jajca
  • 2 rezini črnega kruha
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 3 stroke česna

Priprava:

1 Meso očistite in ga zrežite na koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter jih povaljajte v moki. V loncu segrejte polovico masti in na njej z vseh strani popecite meso.

2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Pečeno meso vzemite iz lonca, dodajte preostalo mast in na njej popražite čebulo. Potresite jo z mleto papriko, jo malce popražite in nato dodajte paradižnikovo mezgo in kis. Pečeno meso stresite nazaj v lonec, dodajte kosti in toliko vode, da bodo vse sestavine tik pod vodno gladino. Dodajte še kumino in lovorjev list ter vse skupaj malce podušite.

3 Hrenovke zrežite na koščke in jih popražite v teflonski ponvi. Jajca skuhajte v trdo, jih olupite
in zrežite na četrtine.

4 Ko se meso zmehča, iz lonca vzemite kosti in golaž zgostite z nastrganim kruhom. Začinite ga z majaronom, strtim česnom, soljo in poprom. Dodajte popečene hrenovke in vse skupaj malce pokuhajte. Golaž postrezite z jajci in cmoki.

Foto: Profimedia

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.