Tekne tudi, ko je zunaj toplo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g olupljene čebule
  • 70 g prečiščenega masla (ali pol masla in pol olja)
  • 2 žlici moke
  • 1,5 l goveje ali perutninske juhe
  • 40 ml brendija 
  • 1 kozarec suhega belega vina
  • 8 rezin francoske štruce
  • 80 g sira gruyére
  • sol

Priprava:

1 Čebule po dolgem prepolovite in jih nato zrežite na obročke.

2 Maslo segrejte v kozici in na njem med mešanjem zlato rjavo popražite čebulo. Primešajte moko, jo zarumenite in nato prilijte juho in jo zavrite. Občasno premešajte. Zmanjšajte temperaturo, dodajte brendi in vino ter juho pustite lahno vreti 25 minut.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj. Kruh nakapajte z olivnim oljem, ga denite v pekač, obložen s papirjem za peko, in kruh zlato popecite.

4 Juho porazdelite po skodelicah. V vsako denite po 2 rezini kruha, jih potresite in juho še malo zapecite.

Liza - 32/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 32/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.