Naj zadiši po praznikih!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 500 ml temnega piva
  • 100 g medu
  • sol
  • pest klinčkov
  • 800 g prekajene šunke

Za lečino solato:

  • 200 g leče beluga
  • 200 g rdeče leče
  • 50 ml olivnega olja
  • 100 g šalotke
  • 200 g rdeče paprike
  • 200 g bučk
  • 200 g jajčevcev
  • sveže mleti črni poper
  • 50 ml kisa

Priprava:

1 Pivo vlijte v lonec, dodajte med, sol in polovico klinčkov. Zgostite s kuhanjem.

2 Kožo šunke mrežasto zarežite, jo pretaknite s klinčki in premažite z marinado. Šunko nato 40 minut pecite v pečici, segreti na 120 stopinj. Med peko jo nekajkrat oblijte z marinado. Na koncu šunko premažite s preostalo marinado in jo pecite še 10 minut, da koža postane lepo hrustljava.

3 Obe leči skuhajte ločeno v vreli slani vodi, ju po kuhanju odcedite in počakajte, da se ohladita. V ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano šalotko. Dodajte koščke paprik, bučk in jajčevca. Malce podušite in začinite s soljo in poprom. Dodajte obe vrsti leče, vse skupaj dobro premešajte in nakapajte s kisom. Postrezite s šunko.

Liza - 52/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 52/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.