Jajčevci in parmezan - zmagovalna kombinacija okusov!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • 440 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 1 žličko sladkorja
  • 500 g jajčevca (2 srednje velika)
  • moko
  • 100 g nastrganega parmezana
  • 150 g mocarele
  • 4 vejice bazilike
  • rukolo za okrasitev

Priprava:

1 Sesekljano čebulo popražite na 5 žlicah olivnega olja in nato primešajte koščke paradižnikov. Dodajte sol, poper, balzamični kis in ščepec sladkorja. Omaka naj na nizki temperaturi lahno vre najmanj 1 uro, da se zgosti. Občasno premešajte.

2 Jajčevca narežite na 1 cm debele rezine. Začinite jih s soljo in pustite stati nekaj minut. Nato jih obrišite, povaljajte z obeh strani v moki in jih z vsake strani po 2 minuti pecite na olivnem olju. Odcedite jih na papirnati brisači.

3 Pekač obložite s papirjem za peko in vanj najprej razporedite rezine jajčevcev. Nato sledijo paradižnikova omaka, rezine mocarele, lističi bazilike, nato pa postopek še enkrat ponovite. Zaključite z rezino jajčevca in paradižnikovo omako.

4 Vse skupaj bogato potresite s parmezanom in jajčevce 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite z rukolo in lističi bazilike.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.