Sir za tisto piko na i...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g odmrznjene in odcejene špinače
  • 3 šalotke
  • 1 žlico masla + maslo za modelčke
  • 1 strok česna
  • 100 g kremnega smetanovega namaza
  • 150 ml smetane
  • 50 ml mleka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 80 g nastrganega ementalca

Priprava:

1 Pečico segrejte na 190 stopinj. Odcejeno špinačo dajte v skledo. Šalotke in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. V ponvi stopite maslo in na njem na nizki temperaturi 4 minute pražite šalotke. Nato dodajte še česen in ga pražite še 2 minuti. Dodajte smetanov namaz, smetano in mleko.

2 Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Mešanico primešajte špinači, ko pa se ohladi, dodajte še sir.

3 Krepko namastite 4 modelčke in vanje porazdelite mešanico. Jed pecite približno 25 minut in jo postrezite kot predjed ali pa prilogo.

Liza - 44/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 44/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.