Preprost recept, okusen rezultat!

Za 12 kosov potrebujete: 

  • 1 veliko lubenico
  • 250 ml smetane
  • 60 g praženih mandljevih lističev
  • 150 g borovnic

Priprava:

1 Odrežite vrh in dno lubenice. Krožnik položite na lubenico in zarišite krog, premera 18 do 20 cm.

2 Z ostrim nožem obrežite lubenico, tako da boste dobili le okrogel osrednji del, ki naj bo visok 10 do 12 centimetrov. S papirnato brisačo popivnajte odvečno tekočino.

3 Smetano čvrsto stepite in z njo premažite celotno lubenico. Stranice okrasite z mandljevimi lističi. Operite borovnice, jih osušite in z njimi okrasite površino torte. Zrežite na kose in jih postrezite.

Fotografija: Profimedia

Liza - 30/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 30/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.