Ta zavitek pa je res greha vreden ...

Za 10 kosov potrebujete:

Za zavitek:

  • 60 g brusnic
  • 60 ml amaretta
  • 4–5 hrušk
  • sok 1 limone 
  • 3 žlice trsnega sladkorja
  • 2 žlici mletega cimeta 
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 50 g sesekljanih mandljev
  • 275 g vlečenega testa
  • pest drobtin medenjakov
  • 1 jajce

Za omako:

  • 350 ml mleka
  • 45 g praška za vaniljev puding 
  • 3–4 žlice sladkorja
  • 250 ml amaretta

Priprava:

1 Brusnice dan prej namočite v amarettu. Očistite hruške, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine. Nakapajte jih z limonovim sokom. Nato jim primešajte sladkor, cimet, škrob, mandlje in brusnice v amarettu. Nadev zgostite z nastrganimi medenjaki.

2 Razgrnite vlečeno testo, po njem razporedite nadev, testo zvijte in ga premažite s stepnim jajcem. Površino večkrat prebodite z vilicami in zavitek 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Proti koncu peke malce zmanjšajte temperature pečice.

3 Mleku primešajte prašek za puding in ga med mešanjem pustite lahno vreti 4 minute. Dodajte sladkor in ga kuhajte še 1 minuto. Ohladite z mešanjem in nato dodajte amaretto. Zavitek postrezite s toplo omako.

Liza - 36/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 36/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.