Taka malica bi se res prilegla ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg giric
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 stroke česna
  • 1 žlico sesekljanega timijana in šetraja
  • nastrgano lupinico 2 limon
  • morsko sol
  • sveže mleti poper
  • 100 g moke
  • olje za cvrenje
  • 1 limeto

Za prilogo:

  •  12 srednje velikih krompirjev
  • 6 strokov česna
  • 2 šalotki
  • 300 g svetlih listov blitve
  • sok 1 limone

Priprava:

1 Oplaknite girice in jih dobro osušite. Česen strite v skledi, dodajte olivno olje, sesekljana zelišča, limonino lupinico, sol in poper. Dobro premešajte. Marinadi nato primešajte še girice. Skledo pokrijte s folijo za živila in jo za 1 uro postavite v hladilnik.

2 Krompir skuhajte v oblicah v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite, počakajte, da se ohladi, nato pa ga olupite in zrežite na rezine. Olupite česen in šalotko ter vse skupaj drobno sesekljajte. Oplaknite blitvo in jo otresite do suhega.

3 Šalotko in česen popražite na vročem olju, dodajte liste blitve in vse skupaj malce podušite. Dodajte rezine krompirja, jih pogrejte in začinite s soljo in limonovim sokom. Kozico pokrijte, da bo krompir ostal na toplem.

4 Girice vzemite iz marinade, jih povaljajte v moki in jih zlato ocvrite v vročem olju. Po cvrenju jih odcedite na papirnati brisači. Nakapajte jih z limetinim sokom in postrezite s krompirjem.

Foto: Profimedia

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.