Ljubitelji malce pekoče hrane bodo zagotovo navdušeni

Za 4 osebe potrebujete:

Za kokosovo maso:

  • 2 čebuli
  • 1 čili
  • 800 g govedine
  • 3 žlice olja
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 1 l mesne juhe
  • sol, sveže mleti poper
  • kajenski poper
  • 200 g drobnih testenin
  • 1 pločevinko rdečega fižola (400 g)
  • 300 g zamrznjene zelenjave
  • sladkor

Priprava:

1 Olupite čebulo in očistite čili. Oboje drobno sesekljajte. Oplaknite meso, ga zrežite na kocke in jih popecite na vročem olju. Nato dodajte čebulo in čili ter ju popražite.

2 Nato dodajte paradižnikovo mezgo in prilijte juho. Začinite s soljo in poprom ter zavrite. Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre približno 45 minut.

3 Testenine skuhajte al dente in jih odcedite. Fižol prav tako odcedite.

4 Ko se meso zmehča, dodajte zelenjavo, fižol in testenine. Vse skupaj segrejte, začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

Foto: Profimedia

Liza - 6/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 6/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.