Predlog za okusno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jagnječje kotlete
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olja
  • 100 g korenja
  • 100 g zelene
  • 100 g korenine peteršilja
  • 100 g čebule
  • 1 glavico česna
  • timijan
  • rožmarin

Za prilogo:

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1 žlico masla
  • 100 g slanine
  • 1 večjo čebulo
  • 600 g majhnega krompirja
  • 3 žlice olivnega olja
  • vejico timijana

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga osušite ter odrežite odvečno maščobo in membrane. Očistite vrhnje dele kosti – približno 3 cm od konice. Meso začinite s soljo in poprom ter ga z obeh strani krepko zapecite na vročem olju.

2 Meso položite v pekač, dodajte oprane in na koščke zrezane korenovke, sesekljano čebulo, prepolovljeno glavico česna in zelišča. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 2 uri pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Ko se meso zmehča, odstranite folijo, temperaturo povišajte na 200 stopinj in meso pecite še 10 minut.

3 V tem času pripravite prilogo. Očistite brstični ohrovt in ga 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite in stresite v hladno vodo z ledom. Slanino zrežite na paličice in jih popražite na maslu. Dodajte na obročke zrezano čebulo in jo popražite. Nato primešajte brstični ohrovt, ga rahlo popecite in začinite s soljo in poprom.

4 Olupljen krompir zrežite na 1 cm debele rezine. Zmešajte jih z oljem in jih zložite po dnu pekača. 35 do 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Krompir začinite s soljo in potresite s timijanom. Če ne morete istočasno peči mesa in krompirja, krompir popecite v ponvi.

Foto: Profimedia

Liza - 6/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 6/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.