In seveda je okusna!

Za 25 – 30 trikotnikov potrebujete:

  • 2 krompirja
  • 8 ozkih paprik
  • 200 g skute
  • 200 g nastrganega čedarja
  • 1/2žličke mletega popra
  • sol
  • 2 jajci
  • 115 g moke
  • 1/2 žličke belega popra
  • olje
  • 2 čilija

Priprava:

1 Operite krompir in ga skuhajte do mehkega. Paprike po dolgem prepolovite, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8 do 10 minut pecite pri najvišji temperaturi. Ko se pojavijo mehurji, jih vzemite iz pekača, vsako papriko zavijte v aluminijasto folijo in jih pustite stati 15 minut. Nato jih olupite in odstranite semena.

2 Ohlajen krompir olupite in ga zrežite na 1 cm velike kocke. Stresite jih v skledo ter dodajte skuto, sir in poper. Dobro premešajte in solite.

3 Paprike napolnite s krompirjevo mešanico, jih položite na krožnik in pokrijte z aluminijasto folijo. Paprike nato za 30 minut postavite v hladilnik.

4 Ločite beljake od rumenjakov. Iz beljakov in ščepca soli stepite čvrst sneg. Vanj vmešajte še rumenjake. Paprike povaljajte v mešanici moke, soli in belega popra. Nato jih potopite v jajčno zmes in jih takoj zlato ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači, okrasite z obročki čilija in postrezite.

Foto: Profimedia

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.