Imate radi jogurt in jagode? Potem je ta sladica kot nalašč za vas!

Za 8–10 kosov potrebujete:

  • 10 listov želatine
  • 500 g gostega jogurta
  • 50 g bele čokolade
  • 3 žlice medu
  • 250 ml smetane
  • 12 bebi piškotov
  • 40 ml češnjevega žganja
  • 150 g jagod

Za okrasitev:

  • 300 g jagod

Priprava:

1 Pravokotni model obložite s folijo za živila. Liste želatine namočite v vodi in jih namakajte 10 minut.

2 Jogurt malce zmešajte in ga dodajte stopljeni čokoladi s toplim medom. Dodajte ožeto želatino in mešajte, dokler se ne stopi. Smetano čvrsto stopite in jo primešajte mešanici.

3 Polovico mešanice prelijte v model. Prekrijte jo z bebi piškoti in jih nakapajte z žganjem. Nato po piškotih razporedite rezine jagod in jih prelijte s preostalo kremo. Prekrijte z preostalimi bebi piškoti in model pokrijte. Čez noč ga postavite v hladilnik.

4 Terino previdno prevrnite iz pekača in odstranite folijo. Očistite jagode. Polovico jih pretlačite s paličnim mešalnikom, drugo polovico pa zrežite na rezine. Terino prelijte z jagodnim pirejem in okrasite z jagodami.

Foto: Profimedia

Liza - 22/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.